Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Evika Siliņa darba vizītē tiksies ar ANO ģenerālsekretāru un augstām ASV amatpersonām

© Kaspars Krafts / F64

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) nākamnedēļ no 11. līdz 14. martam darba vizītē apmeklēs ASV, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta pārstāvji.

Vizītes laikā Siliņa piedalīsies ANO Sieviešu statusa komisijas 68.sesijā, tiksies ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu, kā arī ar augstām ASV amatpersonām, Kongresa locekļiem, uzņēmēju pārstāvjiem un Latvijas diasporu.

Ņujorkā paredzēta Ministru prezidentes uzruna ANO Ģenerālajā asamblejā, piedaloties pasaules lielākajā dzimumu līdztiesības forumā - Sieviešu statusa komisijas sesijā.

Tiekoties ar valstu un ANO pārstāvjiem Ņujorkā 11.martā un 12.martā, Siliņa plānojusi uzsvērt nepieciešamību sniegt visa veida atbalstu Ukrainai arī ANO līmenī, dzimumu līdztiesības un sieviešu tiesību nozīmi, vērst uzmanību Krievijas noziegumiem pret Ukrainas sievietēm un gūt atbalstu Latvijas kandidatūrai ANO Drošības padomes vēlēšanās 2025.gada jūnijā.

Savukārt Vašingtonā premjerministrei plānots pārrunāt šī gada jūlijā ASV paredzēto NATO Vašingtonas samitu, kurā gaidāmi Latvijas drošībai būtiski lēmumi, kā arī stiprināt ASV un Latvijas stratēģisko partnerību, ekonomisko sadarbību un veicināt atbalstu Ukrainai.

13.martā un 14.martā Siliņai paredzētas tikšanās ar ASV Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Bendžaminu Kārdinu, ASV Kongresa Pārstāvju palātas Baltijas valstu atbalsta grupas kongresmeņiem, citām ASV amatpersonām, uzņēmēju pārstāvjiem, vadošo ASV domnīcu vadību un Latvijas diasporu.