Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome sola turpināt cīņu ar azartspēlēm galvaspilsētā

© Dmitrijs Suļžics / F64

Rīgas dome turpinās darbu pie azartspēļu aizliegšanas galvaspilsētā, aģentūrai LETA teica Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV), komentējot Satversmes tiesas (ST) spriedumu, kas atceļ līdz šim noteikto azartspēļu organizēšanas aizliegumu.

Ķirsis uzsvēra, ka domes politiskais uzstādījums šajā jautājumā nemainās, tas tikai prasīšot vairāk laika un resursu, lai sasniegtu mērķi.

Lai to izdarītu, būšot jāveic pamatīgs darbs, lai izpētītu spriedumu un visus juridiskos aspektus, kā arī lai pilnībā izprastu ST tiesnešu domu gājienu.

"Dzīvojam tiesiskā valstī un ST spriedums ir likums. Mēs to ievērosim," teica Ķirsis.

Viņš gan piebilda, ka viņu nedaudz mulsinot uzsvars uz teritoriālo aspektu. Rīgas dome iesniegusi tiesai Veselības ministrijas pētījumu par azartspēļu kaitīgo ietekmi. Šāda kaitīga ietekme ir visur, neatkarīgi no teritorijas.

"Vai tad, ja apkarotu alkohola ietekmi uz veselību, mums nederētu pētījums par visu Latviju vai pasauli, bet būtu jātaisa atsevišķi par Purvciemu un Pļavniekiem? Manuprāt šī negatīvā ietekme ir neatkarīgi no tā, vai ir jauktās apbūves vai privātmāju apbūves teritorijā," teica Rīgas mērs.

Viņš vēlreiz uzsvēra, ka pašvaldība iepazīsies un izpētīs tiesas spriedumu, pārrunās to ar juristiem un tad sniegs savu redzējumu par turpmāko rīcību.

Kā ziņots, ST atzinusi, ka visā Rīgas administratīvajā teritorijā noteiktais ierobežojums organizēt azartspēles neatbilst Satversmei. Vairāk šeit.