Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome plāno piešķirt 920 000 eiro Skanstes revitalizācijas projektam

© Ģirts Ozoliņš / F64

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pirmdien lems par 920 000 eiro piešķiršanu Skanstes teritorijas revitalizācijas 1.kārtas projektam, liecina komitejas sēdes darba kārtība.

Saskaņā ar lēmumprojektu, finansēs nepieciešamas teritorijas sanācijas un papildu būvdarbu īstenošanai, tostarp defektu novēršanai.

Kā ziņots, Rīgas dome pērn novembrī nolēma piešķirt papildu 9,3 miljonu eiro Skanstes revitalizācijas projektam, līdz ar to projekta izmaksas pieauga līdz nepilniem 21,5 miljoniem eiro.

Pašvaldības vadība toreiz skaidroja, ka tai nākas lemt par līdzekļu piešķiršanu šim projektam, lai nezaudētu līdz šim ieguldītās finanses, tai skaitā Eiropas Savienības līdzekļus. Paralēli pašvaldība vērtējot iespēju vērsties ar prasību tiesā par pašvaldībai radītajiem tēriņiem.

Pašvaldības līgums ar Centrālo finanšu līgumu aģentūru (CFLA) par Skanstes revitalizācijas pirmo kārtu tika noslēgts 2020.gada 16.janvārī. Savukārt 2020.gada 18.martā tika noslēgts līgums par projekta būvdarbu izpildi starp Pilsētas attīstības departamentu un personu apvienību "RR-Eko", kurā ietilpst SIA "Riga rent", SIA "Eko osta" un SIA "Baltijas būve".

2022.gadā tika konstatētas problēmas projekta īstenošanas gaitā. Tās bija saistītas ar neatbilstošu grunti, kas sēžas.

Minētā projekta mērķis ir nodrošināt iepriekš degradētas teritorijas revitalizāciju un izveidot plaši pieejamu un daudzfunkcionālu publisko ārtelpu, kurā tiek integrēta Skanstes apkaimei un Rīgai vitāli svarīgā lietus ūdens savākšanas sistēma dīķu un kanālu veidā. Ap to tiek veidota mūsdienīga sabiedrībai brīvi pieejama daudzfunkcionālā zaļā zona, kas ikdienā Rīgas iedzīvotājiem un tās viesiem dos iespēju pasīvai un aktīvai atpūtai.

Plānota arī vērienīga inženierkomunikāciju izbūve, lai ierīkotu ūdensvadu, sadzīves kanalizāciju, lietusūdens kanalizāciju un ielu apgaismojumu, kā arī ielu lietusūdens uzkrāšanas un novadīšanas sistēmu.