Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas mērs aicina Satiksmes ministriju pārrunāt tālāko rīcību ar zemi pie lidostas “Rīga”

© Alise Šulca/f64

Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis ceturtdien, 25. aprīlī, plkst. 9.00 aicinājis uz tikšanos Satiksmes ministrijas un lidostas “Rīga” vadību, lai pārrunātu tālāko rīcību ar 22 neapbūvētajiem zemesgabaliem pie lidostas.

Pēc tikšanās, orientējoši līdz plkst. 10.00, Rīgas mēra birojā, 221. telpā, notiks preses brīfings.

Jau ziņots, ka martā Rīgas dome nolēma atjaunot pašvaldības valdījuma un īpašuma tiesības uz 22 privatizācijai nodotajiem zemesgabaliem pie lidostas “Rīga”, kā arī apturēt teritorijas lokālplānojuma izstrādi. Lēmums tika pieņemts, izpildot Latvijas Republikas ģenerālprokurora iesniegumu par prettiesisku neapbūvētas zemes privatizāciju valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka turpmākajai attīstībai nepieciešamajā teritorijā.

Arī pašvaldības Centrālās administrācijas Juridiskā pārvalde secināja, ka Rīgas dome nebija tiesīga 2012. gadā pieņemt lēmumu par šo zemesgabalu nodošanu privatizācijai un pārdot tos izsolē, domes lēmums atzīstams par prettiesisku un jāatceļ.

22 Rīgas pašvaldībai piederoši neapbūvēti zemesgabali pie Starptautiskās lidostas “Rīga” 2022. gada 14. aprīlī tika pārdoti izsolē. Tos par 5 679 000 eiro iegādājusies nekustamo īpašumu attīstītajam “Sirin Development” piederošais uzņēmums SIA “Cella investment 3”.