Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_downwardVirtuve

photo_camera
Kad veikali un tirgi pilni ar dārzeņiem, jāsteidz gatavot ēdienus, kas būs ieguvums mājinieku garšas kārpiņām un saimnieces maciņam. Plovs no dārzeņiem, bez gaļas krikucīša, var būt tikpat gards un sātīgs kā tradicionāli zināmais.
15.jan 2014 Margarita Guseva
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
13.jan 2014 Ina Zelča
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
12.jan 2014 Ina Zelča
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums. Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne
12.jan 2014 Ina Zelča
Mālpils muižas restorāns pārsteidz ikvienu apmeklētāju ar bagātīgi veidotu ēdienkarti, kurā apvienoti gan smalki garšas salikumi, gan izceļas krāsains un elegants noformējums.Piedāvā Mālpils muižas restorāna šefpavāre Aija Gabrāne.
11.jan 2014 Ina Zelča
photo_camera
Restorāns Klidziņa īpaši patīk cilvēkiem, kuri zina savu vērtību, mīl ērtības un bauda dzīvi ar visām sajūtām. Restorāna jaunais, omulīgais veidols ar koka, akmens un ķieģeļu akcentiem, kā arī krāsainiem spilveniem, plediem un ziedu kompozīcijām aicina šeit palikt un sasildīties. Apmeklētāju vēderus Klidziņā lutina ar 100 un vienu gardumu, īpašu uzsvaru liekot uz grila ēdieniem.
9.jan 2014 Ina Zelča
Recepti iesaka restorāna Vincents konditore Ilze Ermansone.
8.jan 2014 Margarita Guseva
Recepti iesaka restorāna Vincents virspavārs Ivans Šmigarevs
8.jan 2014 Margarita Guseva
Mūsu adataiņu izmantojums to dziedniecisko īpašību dēļ aprobežojas galvenokārt ar spirtota uzlējuma gatavošanu sāpošu locītavu un muguras sāpju ārstēšanai vai noder kā dažādu rotaļu materiāls, bet svešzemnieku pievienotā vērtība ir krietni plašāka.
6.jan 2014 Margarita Guseva
photo_camera
Mālpiliete Anna Jurisone apmēram 20 gadus audzē kazas piemājas saimniecībā un no iegūtā piena sien garšīgu sieru, ko papildina ar aromātisko garšvielu – sierāboliņa pulveri.
5.jan 2014 Ina Zelča
photo_camera
Lai radītu īstu svētku sajūtu, katrai namamātei galdā gribas celt ko īpašu, neikdienišķu, gardu.
31.dec 2013 Margarita Guseva
Ziemassvētki ir gan pārdomu, gan svētku mirklis. Tas ir laika nogrieznis, kuram īpašu uzmanību velta jebkurā pasaules malā neatkarīgi no ticības un valsts politikas. Itālija, kā jau valsts ar stingrām katolicisma tradīcijām, nav izņēmums.
24.dec 2013 Lilija Leherovska
photo_camera
Pusdienotāju kluba vadītāja Daiga Klipa uzskata, ka Ziemassvētku tradīcijas, kas saistītas ar ēdieniem, jebkurā ģimenē un valstī ir dažādas.
23.dec 2013 Ina Zelča
Ievārījums noteikti pieder pie tiem našķiem, ko var izmantot visa gada garumā,– ar kraukšķīgām pankūkām, svaigu baltmaizi, to var baudīt kopā ar karstu tēju. Un kāpēc gan no tā nevarētu izcept svētku pīrāgu.
17.dec 2013 Ilze Zonne
Redz, senos laikos fokača esot bijusi vienkāršu itāļu zvejnieku dienišķā maizīte, izcepta saulē uz klinšu bluķiem, pavardā vai uz atklātas uguns.
16.dec 2013 Margarita Guseva
photo_camera
Saulgriežu gaitās Tallink Hotel restorānā Elements konditori un šefpavāri apvienojušies spēkiem, lai radītu īpašu, tieši Ziemassvētkiem raksturīgu ēdienkarti, ar ko pārsteigt viesnīcas viesus vai gluži nejauši garām skrienošus gardēžus.
15.dec 2013 Ginta Auzniece
photo_camera
Starp neskaitāmām piparkūku, medusraušu, marcipāna, mandeļkūciņu, kanēļmaizīšu un daudzu citu Ziemassvētku kārumu receptēm īpaša vieta ierādāma Lielbritānijā tik popu­lārajai augļu kūkai, ko namamātes galdā parasti ceļ tikai Ziemassvētkos.
13.dec 2013 Margarita Guseva
photo_camera
Drūmais ziemas laiks ir īstais brīdis, lai ļautos saldumu vilinājumam un iekļautu ēdienkartē dievu ēdienu – šokolādi. Tās sastāvā esošais teobromīns un kofeīns sniedz baudas un laimes izjūtu, kā arī uzlabo garastāvokli, tā aizbiedējot pelēcīgās domas.
11.dec 2013 Ginta Auzniece
photo_camera
Laiks likt lietā kādu vēl nenotiesātu ķirbi. Tikai nedaudz darba, lai pagatavotu gardu jo gardu desertu, ar ko cienāt savus mīļos – viņi noteikti neskoposies ar labiem vārdiem un uzslavas vērtām bučām!
10.dec 2013 Margarita Guseva
...mīksti karamelizēti, dabiski saldi sīpoli garšas niansēm piesātinātā buljonā, mazliet mikla, tomēr tikko jaušami kraukšķīga bagete un kārtīgi nogatavināts cietais siers, kas nu burbuļo šķīvī kā vesels lavas ezers...
8.dec 2013 Margarita Guseva
photo_camera
Tādas konfektes nevienā veikalā nenopirksi. Pilnīgi noteikti! Skaisti iesaiņotus, pašu rokām radītos saldumus var dāvināt radiem, draugiem, kaimiņiem vai kolēģiem, var celt svētku galdā – bauda un prieks būs īsti un neviltoti.
4.dec 2013 Margarita Guseva
photo_camera
Rudens drēgnums liek pārkārtot ēdienkarti un mudina tajā biežāk baudīt kaut ko siltu, smaržīgu, omulību rosinošu. Kāpēc gan beidzot nevarētu mājās cept svaigu maizīti? Nu labi, ne katru dienu, bet reizēm – sestdienās un svētdienās.
3.dec 2013 Margarita Guseva