Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_downwardVirtuve

Sastāvdaļas Olu pankūku mīkla. Biezpiens, žāvēta cūkgaļa, sīpols.
17.mar 2014 Portāls nra.lv
photo_camera
Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārtikas zinību studentei Unai Ozoliņai patīk virtuvē eksperimentēt, gatavojot gan otros, gan saldos ēdienus. «Man tas ir izaicinājums – izmēģināt jaunas receptes. Ēst gatavot patīk jau apmēram kopš 16 gadu vecuma,» atzīst Una Ozoliņa.
12.mar 2014 Ina Zelča
Gada aukstākajos mēnešos, kad tomāti nevar lepoties ar īstu un izcilu garšu, var izmantot blanšētus tomātus, eļļā kaltētus tomātus vai interesantu garšvielu – tomātu pārslas, kam raksturīga skābena garša.
12.mar 2014 Ina Zelča
Pavasarim piestāv veselīgi ēdieni
10.mar 2014 Ilze Strautiņa
photo_camera
Tiramisu vislabāk baudīt aizvērtām acīm! Jau pirmo deserta karoti ēdot, šķitīs, ka sāk augt balti, pūkaini spārniņi – kā eņģelim. Vēl viena karote gaisīgā, pieneņpūkai līdzīgā kāruma, un droša pārliecība, ka sēdi uz mākoņa un traucies tuvāk debesīm – raižu un kreņķu par ikdienas problēmām nav, par liekām kalorijām arī nedomājam!
8.mar 2014 Margarita Guseva
Ja kādam šķiet, ka par kāpostiem zina daudz, ja ne visu, domājot galvenokārt galviņkāpostus, tad diez vai viņam būs taisnība. Nesen stāstījām par Āzijas kāpostu pak čoi, taču nesen Latvijā parādījies vēl kāds jaunums – kale kāposti jeb lapu kāposti.
4.mar 2014 Ina Zelča
photo_camera
Bieži dzird runājam: latviešu nacionālie ēdieni esot šašliks un rasols... Šašliks lai paliek citai reizei, bet par rasolu šoreiz gan parunāsim. Jo vairāk tāpēc, ka restorāna Ostas skati pavārs Nauris Galejs šo mūsu tautā tik iecienīto un tradicionālo salātu pasniegšanas veidu un sastāvdaļu kopumu piedāvā pavisam jaunā, vēl nebijušā kombinācijā.
1.mar 2014 Margarita Guseva
photo_camera
Receptes piedāvā restorāna LE DOME šefpavārs Māris Astičs
27.feb 2014 Margarita Guseva
Salāti ar grauzdiņiem ir populāri, jo tos var pagatavot no dažādām sastāvdaļām. Tie ir pietiekami sātīgi, un tieši grauzdiņi piešķir šādiem ēdieniem rozīnīti. Tos var pievienot jebkuram ēdienam un var izmantot tikai dekorēšanai, nevis kā pamatēdienu vai uzkodu.
26.feb 2014 Ina Zelča
photo_camera
No ziemas pelēkuma noguruši, nevaram vien sagaidīt pirmo pavasara mēnesi un cepam pankūkas – apaļas un saulainas kā marta saulīte: tādas viegli pufīgas, gaisīgas, ne pārāk saldas – izmantojamas gan ar saldām, gan sāļām piedevām.
23.feb 2014 Margarita Guseva
photo_camera
Visā pasaulē par izsmalcinātu gardēžu delikatesi un īstu afrodīziju tiek uzskatīti gliemežu ikri, gliemežu pastēte, no gliemežiem gatavo šašliku, desas, omletes, tos vāra zupās, pasniedz kopā ar garšaugiem.
22.feb 2014 Margarita Guseva
Cepumiem macarons nav nekādas saistības ar makaroniem, taču ar Franciju gan, jo tie tāpat kā kruasāni ir franču konditorejas lepnums. Un ne tikai tur, bet daudzviet pasaulē un arī Latvijā pamazām sāk iepazīt krāsainos macaronus.
21.feb 2014 Ina Zelča
Airans ir raudzēts skābpiena produkts, ko iegūst rūgšanas procesā no aitas, govs vai kazas piena. Par tā radiniekiem uzskata kefīru, jogurtu un citus līdzīgus produktus.
13.feb 2014 Ina Zelča
photo_camera
Štovēti kāposti – latviešu virtuves klasika: sulīgi, smaržīgi, sātīgi, ar katru karsēšanas reizi arvien gardāki un gardāki.
9.feb 2014 Margarita Guseva
photo_camera
"Esmu pārliecināts – gatavošana un jaunu recepšu veidošana ir kā dziesmu komponēšana. Lai arī notis ir tikai septiņas, melodija nekad nebeidzas," ir pārliecināts Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Viņš tic, ka ikviens var būt pavārs – vajag tikai mēģināt.
6.feb 2014 Ginta Auzniece
Interesantie Āzijas kāposti pak čoi salīdzinoši nesen parādījušies pie mums tirdzniecības vietās. Jāatzīst, ka dažādu līdzīgu produktu pulkā pēc garšas īpašībām tos var ierindot pirmajās pozīcijās.
5.feb 2014 Ina Zelča
photo_camera
Ienākot restorānā Uguns Dzēsējs, lai ieturētu maltīti, pirmais, kas pārsteidz – neierastā stilā veidots interjers ar senlaicīgiem ugunsdzēsības rīkiem.
27.jan 2014 Ina Zelča
photo_camera
Kas tas ir: no rīta – uzkoda, pusdienās – gardums, vakariņās – našķis? Maiga, ļoti garda, mutē burtiski kūstoša balta lodīte, kas tā vien prasās pēc vēl... Nu jā, tas ir izcili gardais kazas piena siers.
26.jan 2014 Margarita Guseva
photo_camera
Katra namamāte ne reizi vien piedzīvo situāciju, kad saimei, neskatoties ne uz ko, ēst gribas, bet kaut ko izmeklētu gatavot un ilgi stāvēt pie plīts vai nu nav laika, vai vienkārši negribas.
26.jan 2014 Margarita Guseva
photo_camera
Tūrisma un tulkošanas aģentūras Cia Travel@translations īpašniece Kristīne Deiliko smaidot stāsta, ka viņai patīk garšīgi paēst un līdz ar to arī gatavot.
25.jan 2014 Ina Zelča
photo_camera
Gadumijas svētki ar kārtīgu izēšanos nu jau pieder vēsturei, bet vai tāpēc dzīve apstājusies un vairs nav neviena paša iemesla dzīves svinēšanai! Kāpēc nesarīkot mazu, omulīgu pasēdēšanu ar nesteidzīgu gardas maltītes baudīšanu, piemēram, šīs ziemas pirmajai sniega kupenai par godu?
22.jan 2014 Margarita Guseva
Modernā pasaule turpina iepazīstināt ar jauno. Šoreiz ar našķiem. Vai esat dzirdējuši par mafinu? 2010. gada 20. decembrī dānis Džeks Hansens Rīgā atvēra pirmo mafinu kafejnīcu Latvijā.
17.jan 2014 Elizabete Puče