Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Zviedrijas izlases treneris atraida zviedru hokejistus, kuri pagājušajā sezonā spēja Krievijā

© Scanpix

viedrijas izlases treneris Hallams dalībai pārbaudes turnīrā "Karjala Cup" atsakās ņemt izlasē iepriekšējā sezonā Krievijā spēlējušos hokejistus, pirmdien ziņo Zviedrijas tīmekļa vietne "Hockeynews.se".

Izlases sastāvā startam Karēlijas kausā nav iekļauts vārtsargs Ādams Reideborns, uzbrucējs Jākobs Lilja un aizsargs Ādams Almkvists.

Viņi izlasē nav iekļauti trenera pārliecības dēļ jo Zviedrijas Hokeja asociācija (SIF) viņiem šķēršļus startam izlasē neliek, jo Zviedrijas hokejistiem liegums spēlēt Krievijā un Baltkrievijā ir spēkā vien no šīs sezonas.

"Ja esi izvēlējies atgriezties Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) pēc kara sākuma, tas nozīmē, ka neesi izpelnījies manu uzticību šobrīd spēlēt "Tre Kronor"," saka Hallams.

Šobrīd "Bern" klubā labi spēlējošais Reideborns visu pagājušo sezonu turpināt spēlēt Krievijas armijas klubā Maskavas CSKA.

Šī paša iemesla dēļ izlasē nav Liljas, kurš šobrīd Šveicē spēlē "Ambri-Piotta" klubā, bet iepriekšējo sezonu aizvadīja Maskavas "Dinamo".

"Manuprāt, ir jārespektē fakts, ka tā bija sarežģīta situācija. Katrs gadījums ir unikāls, taču mēs arī zinām, ka bija daudzi spēlētāji, kuri izbeidza savus līgumus un, iespējams, pat bija jāmaksā diezgan liela nauda no savas kabatas, lai to izdarītu," skaidro Hallams, atsaucoties uz Jūakima Nūrdstrema un Lukasa Valmarka piemēru, kuri uzreiz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā izpirka savus līgumus CSKA un tagad spēlē Šveicē.

Hallams plāno šosezon "Tre Kronor" neiesaistīt arī Almkvistu, kurš spēlē Vācijas komandā "Munchen".

Karēlijas kauss ar Somijas, Šveices, Čehijas un Zviedrijas līdzdalību no 9. līdz 12.novembrim notiks Somijas pilsētā Tamperē.