Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Porziņģim 22 punkti "Celtics" uzvarā pār "Nets"

© Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien guva 22 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, sekmējot Bostonas "Celtics" uzvaru arī sezonas piektajā spēlē.

Bostonieši viesos ar rezultātu 124:114 (34:34, 36:24, 21:30, 33:26) uzvarēja Bruklinas "Nets".

Porziņģis, laukumā pavadot 30 minūtes un deviņas sekundes, realizēja septiņus no astoņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Vienīgo precīzo tālmetienu latvietis izpildīja no logo laukuma vidū.

Tāpat viņa rēķinā bija septiņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs bloķēti metieni, viena kļūda un divas piezīmes. "Celtics" ar Porziņģi laukumā iemeta par četriem punktiem vairāk nekā ielaida.

Džeisons Teitams uzvarētājiem guva 32 punktus un 25 gadu vecumā kļuva par jaunāko "Celtics" basketbolistu, kurš karjerā sasniedzis 10 000 punktu robežu. Džeilenam Braunam bija 23 punkti, Džrū Holidejam 18 punkti un desmit rezultatīvas piespēles, bet Lūkam Kornetam - 11 punkti.

Ņujorkiešiem rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Kems Tomass, pa 19 punktiem guva Spensers Dinvidijs un Mikals Bridžess.

"Celtics" ar piecām uzvarām piecās spēlēs ir Austrumu konferences līdere un vienīgā komanda šajā sezonā, kas nav piedzīvojusi zaudējumus. "Nets" basketbolisti guvuši trīs uzvaras sešos mačos un ir astotie Austrumos.

"Celtics" nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad viesosies pie Minesotas "Timberwolves".

NBA regulārajā čempionāta komandas līdz 14.aprīlim aizvadīs 82 mačus, sezonas pirmajā pusē cīnoties arī par NBA kausu.