Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

NATO gatavojas notriekt Krievijas raķetes, ja tās pietuvosies bloka valstīm

© Pixabay.com

Varšava paziņojusi, ka Krievijas raķetes iekļūšana Polijas gaisa telpā ir Kremļa plānota darbība, raksta "dialog.ua".

Ziemeļatlantijas alianse apsver iespēju, ka sabiedrotie notrieks Krievijas raķetes, kas lido bloka dalībvalstu robežu tuvumā - šāda iespēja tiek apspriesta pēc nesenā Krievijas raķešu iebrukuma Polijas gaisa telpā, šādu paziņojumu sniedza Polijas Ārlietu ministrijas vadītāja vietnieks Andžejs Šeina.

Pēc ministra vietnieka teiktā, sabiedrotie šobrīd apsver dažādas koncepcijas, tostarp iespēju neitralizēt Krievijas raķetes alianses robežu tuvumā. Vienlaikus amatpersona piebilda, ka Krievijas raķešu sakāvei jānotiek ar Kijivas piekrišanu un "ņemot vērā starptautiskās sekas".

Šeins sacīja: agresoram nevajadzētu radīt iespaidu, ka viņš var pastāvīgi uzspiest kaut kādus noteikumus, sabiedrotie ir gatavi noteikt noteiktu toni šajā virzienā. Tāpat vadītāja vietnieks norādīja, ka sabiedrotie Vladimira Putina draudus uztver nopietni, jo Krievijas prezidents ir izrādījis gatavību spert jebkādus soļus.

Komentējot Krievijas raķešu ielaušanos Polijas gaisa telpā, Šeins sacīja, ka tā ir plānota Kremļa akcija, kuras mērķis ir pārbaudīt Polijas armijas modrību.