Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Bertāns neiziet laukumā savu komandu uzvarās NBA sezonas pirmajās spēlēs [papildināts 11:08]

© Scanpix/ZUMA Press

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 30 punktus, bet Dāvis Bertāns pēc trenera lēmuma neizgāja laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas pirmajās spēlēs, kurās viņu komandas uzvarēja.

Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda viesos ar rezultātu 108:104 (30:18, 21:28, 31:27, 26:31) pārspēja latvieša pirmo komandu NBA - Ņujorkas "Knicks".

Porziņģis šajā spēlē kļuva par "Celtics" rekordistu debijas mačā gūtajos punktos. Līdz šim Bostonas kluba rekords pirmajā spēlē gūtajos punktos piederēja leģendārajam Dominikam Vilkinsam, kurš iekļauts Basketbola slavas zālē, deviņas reizes piedalījies NBA "All Star" mačos un bijis NBA rezultatīvākais spēlētājs - viņš 1994.gadā pirmajā mačā "Celtics" rindās guva 25 punktus.

Porziņģis laukumā pavadītajās 37 minūtēs un 54 sekundēs realizēja piecus no deviņiem tālmetieniem, trīs no sešiem divpunktu metieniem un deviņus no 10 soda metieniem. Viņa kontā arī astoņas atlēkušās bumbas zem groziem, četri bloķēti metieni, viena kļūda, četras personīgās piezīmes un labākais +/- rādītājs komandā +13.

"Godīgi sakot, ir lieliskas sajūtas atgriezties šeit jau ka "Celtics" spēlētājam," par sezonas pirmo maču "Knicks" mājvietā "Madison Square Garden" (MSG) arēnā sacīja Latvijas basketbolists. "Pat neskatoties uz to, ka tiku izsvilpts, man patika šeit spēlē un tiešām to izbaudīju. Bet pats galvenais, ka izcīnījām uzvaru."

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 34 punktiem bija Džeisons Teitams, bet 12 punktus pievienoja Deriks Vaits un 11 punktus - Džeilens Brauns.

Porziņģis lielāko pienesumu komandas uzvarai deva pēdējā ceturtdaļā, kad guva 12 punktus, realizēdams divus svarīgus trīspunktu metienus un visus sešus soda metienus.

"Kristaps [Porziņģis] grib un vēlas spēlēt ["Celtics'' rindās], " pēc pirmā oficiālā mača kopā ar liepājnieku sacīja Teitams. "Viņš zina, ka ir svarīgs mūsu komandai un kādu pienesumu gaidām no viņa katru dienu."

"Knicks" komandā pa 24 punktiem guva Rovans Aleksandrs Barets un Imanuels Kviklijs.

Tikmēr Bertāna pārstāvētā Oklahomasitijas "Thunder" komanda viesos ar rezultātu 124:104 (33:35, 28:20, 30:27, 33:22) pārspēja Čikāgas "Bulls" basketbolistus.

"Thunder" rindās rezultatīvākais ar 31 punktu bija Šejs Gildžess-Aleksandrs, bet pa 16 punktiem pievienoja Džeilens Viljamss un Džošs Gidijs.

"Bulls" komandā 20 punktus guva Demars Derozans, 16 - Zeks Lavins, bet 15 - Kobijs Vaits.

"Celtics" nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems Maiami "Heat" vienību, bet "Thunder" piektdien viesos tiksies ar Klīvlendas "Cavaliers" vienību.