Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

"VEF Rīga" sniedz protestu FIBA par aizvadītās Čempionu līgas spēles norisi un iznākumu

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" trešdien pēc Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra spēles sniedz protestu FIBA par mača norisi un iznākumu, vēsta komanda.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" trešdien grupu turnīra otrajā spēlē izbraukumā piekāpās Francijas komandai "Cholet", pēc strīdīga lēmuma netiekot pie iespējas aizvadīt papildlaiku.

Pēc pamatlaika beigām, kad spēlētāji jau gatavojās papildlaikam, tika pārskatīta spēles epizode ceturtās ceturtdaļas ievadā, kad spēles protokolā "VEF Rīga" kļūdaini tika pieskaitīts viens punkts, lai gan Elaidžas Klerensa mestais soda metiens nebija precīzs, un kā mača beigu rezultāts tika atzīts 74:73 "Cholet" labā.

Kluba paziņojumā teikts, ka tā bija rupja spēles rīkotāju kļūda, kas beigās devusi "Cholet" uzvaras vērtu priekšrocību. Latvijas kluba ieskaitā, piešķirot "VEF Rīga" komandai zaudējumu šādā situācijā, tiek klaji pārkāpts sportiskais princips.

"Visi spēlētāji laukumā vadījās pēc datiem, kas bija uz tablo, un norādēm, ko deva spēles tiesneši un sekretariāta galdiņš. Spēles uzvarētājs nevar tikt noteikts pēc beigu signāla, vēlreiz pārskaitot punktus," rakstīts "VEF Rīga" paziņojumā.

"VEF Rīga" uzsver, ka objektīvākais risinājums būtu bijis aizvadīt pagarinājumu un tā laikā tiesneši varētu arī labot rezultātu.

"Šāda tehniskā personāla kļūda ļoti novēloti tika labota, pieļaujot nesamērīgu un neobjektīvu kaitējumu kādai no komandām. Uzskatām, ka nav pat jāpaskaidro, ka, ja mēs zinātu, kāds ir rezultāts, tad spēles galotni spēlētu citādāk. Pašreiz sniedzam protestu FIBA par šīs spēles norisi un iznākumu," rakstīts paziņojumā.

C grupas līdere ar divām uzvarām tikpat spēlēs ir Jāņa Timmas pārstāvētā Stambulas "Darišafaka" komanda, pa vienai uzvarai ir Tenerifes "Lenovo" un "Cholet", kamēr "VEF Rīga" zaudējusi abās spēlēs.