Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Sākas Uļjanas Semjonovas kausa izcīņā basketbolā

© Kaspars Krafts/MN

No 26. līdz 29.oktobrim vienpadsmito reizi norisināsies Uļjanas Semjonovas kausa izcīņas sacensības basketbolā meitenēm, kurās par uzvaru cīnīsies 10 komandas, četras - U17 grupā, sešas - U15 grupā. Turnīrā piedalīsies komandas no Latvijas, Igaunijas, Dānijas un Ungārijas, vēsta Sindija Grāvere, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore.

"Pēc šī gada pasaules čempionāta basketbolā norises Latvija sevi visai sporta pasaulei apliecināja kā basketbola lielvalsti. Šīs augstais tituls nav balstīts uz maģiju vai veiksmi, bet uz talantīgiem, ar milzīgu atbildību un darba spējām apveltītiem cilvēkiem, kuri sevi ir ziedojuši un arī pašlaik ziedo sportam. Uļa ir spilgts apliecinājums tam kā 13 gadīga meitene no laukiem pagājušā gadsimta sešdesmito gadu vidū Rīgā uzsāka sportistes karjeru un kļuva par vienpadsmitkārtēju Eiropas čempionu kausa ieguvēju Rīgas TTT sastāvā, divkārtēju olimpisko, trīskārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempioni PSRS izlases sastāvā.

1993.gadā Uļjana Semjonova kā pirmā Eiropas basketboliste tika uzņemta pasaules basketbola Slavas zālē, vēlāk sieviešu basketbola Slavas zālē un 2007.gadā - FIBA Slavas zālē,

stāsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece - direktora vietniece Dina Vīksna.

"Ar mērķi apliecināt cieņu un saglabāt lepnumu par Uļjanas Semjonovas veikumu Latvijas un Rīgas basketbolā vēsturē, Rīgas pašvaldība kopā ar Uļu 2011.gadā aizsāka jaunu starptautisku sporta tradīciju - Uļjanas Semjonovas kausa izcīņas sacensības basketbolā meitenēm. Turnīrs, kas šogad notiks jau 11 reizi, gadu gaitā nav mainījis savu norises kārtību un mājvietu. Šo gadu laikā, turnīrā piedalījušās vairāk kā 10 dažādu valstu komandas," turpina D. Vīksna.

Turnīra atklāšanas ceremonija paredzēta šodien, 26.oktobrī, plkst.18.30, Daugavas Sporta namā.

Diemžēl šogad turnīrs notiks bez Uļas klātbūtnes un Latvijas godu aizstāvēs Basketbola skolas "Rīga" un sporta skolas "Rīdzene" audzēknes. Igauniju pārstāvēs trīs komandas - Tal Tech/ Siili PK, Tallinas Sporta akadēmija un BC Star/ BS Tallinn Kalev, vēl turnīrā piedalīsies Dānijas komanda Falcon Basketball un Ungārijas komanda - Darazsak Sportakademia.

Ikviens interesents ir aicināts apmeklēt sacensības Rīdzenes sporta zālē (Krišjāņa Barona iela 97C) un sporta bāzē "Daugavas sporta nams" (Krišjāņa Barona iela 107), kur no 26. līdz 28.oktobrim komandas aizvadīs priekšsacīkstes, bet 29.oktobrī norisināsies finālspēles.

Turnīra oficiālajā tīmekļvietnē ulacup.lv ir iespējams aplūkot šī gada sacensību nolikumu un spēļu grafiku, kā arī atrast informāciju par iepriekšējo gadu sacensību norisi. Sadarbībā ar Latvijas Basketbola savienību ir plānots nodrošināt arī visu spēļu tiešraides translācijas.