Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

"Rīgas Zeļļi" uzvar "Ventspils" basketbolistus

© Kaspars Krafts/MN

Rīgas Zeļļi" komanda svētdien "Arēnā Rīga" "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā uzvarēja valsts vicečempioni "Ventspili".

Spēlējot mājinieku statusā, "Rīgas Zeļļi" bija pārāki ar rezultātu 89:86 (23:28, 18:14, 25:23, 23:21).

Rīgas komandas jaunieguvums Aizija Osborns izcēlās ar 24 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, Toms Skuja guva 17 punktus, izcīnīja sešas bumbas zem groziem un atdeva četras rezultatīvas piespēles, Zigmārs Raimo guva 14 punktus, savāca astoņas atlēkušās bumbas un pārtvēra astoņas piespēles, bet Francim Lācim bija desmit punkti.

Ventspilniekus no zaudējuma neglāba Išmaela El-Amina 30 gūtie punkti un sešas atlēkušās bumbas. Linards Jaunzems guva 21 punktu un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, Fransisam Ošī bija 13 punkti, bet komandas kapteinim Artūram Ausējam - astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

Vēl minūti pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 85:85 līdz Osbrons ieguva "Rīgas Zeļļiem" vadību, kuru mājinieki no rokām neizlaida. "Ventspilij" pēdējā uzbrukumā papildlaika panākšanai vajadzēja realizēt tālmetienu, taču Ošī no distances nebija precīzs.

"Rīgas Zeļļi" ar piecām uzvarām sešās spēlēs turnīra tabulā ieņem trešo vietu, kamēr "Ventspils" ar trīs panākumiem septiņās cīņās ir desmitā.

Vēl šodien turpat "Arēnā Rīga" "VEF Rīga" viesu lomā stāsies pretī Ukrainas klubam "Prometey".

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila" un Tallinas "Kalev".

Pamatturnīrā komandas sacentšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.