Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Daruššafaka" neturpina sadarbību ar Timmu

© Scanpix

Turcijas basketbols komanda Stambulas "Daruššafaka" neturpinās sadarbību ar latviešu uzbrucēju Jāni Timmu, paziņoja klubs.

Timma Stambulas komandas rindās demonstrēja labu sniegumu, taču, kā ziņo mediji, klubam ir finansiālas problēmas un tas šķirsies no vēl dažiem basketbolistiem.

Turcijas meistarsacīkstēs Timma piecos mačos vidēji mačā guva 11,8 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas, bet FIBA Čempionu līgā viņam četrās spēlēs bija caurmērā 7,3 punkti un 2,5 atlēkušās bumbas.

31 gadu vecais Timma daļu no iepriekšējās sezonas pavadīja bez kluba un martā debitēja Puertoriko čempionātā Umakao "Grises" rindās, taču pēc aizvadītām četrām spēlēm, kurās viņš vidēji guva deviņus punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles, Timmas un kluba ceļi šķīrās. Daļu no vasaras Latvijas basketbolists pavadīja "Big3" līgā "Aliens" vienībā, bet pēc tam pievienojās Latvijas izlasei, taču savainojums viņam liedza pilnvērtīgi cīnīties par iekļūšanu sastāvā dalībai Pasaules kausa finālturnīrā.

Savukārt 2021./2022.gada sezonas pirmajā pusē krāslavietis bija Krievijas kluba Kazaņas "Unics" sastāvā, šajā vienībā aizvadot trīs Eirolīgas mačos. Sezonas otro pusi viņš pavadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) G līgas komandā Leiklendas "Magic".

Ārzemēs basketbolists spēlējis arī Pirejas "Olympiakos", Sanktpēterburgas "Zeņit", Vitorijas "Baskonia" un Maskavas apgabala "Himki" komandās. Savas karjeras laikā Timma pārstāvējis arī Latvijas komandas "ASK Rīga", ASK/"Juniors", "Liepājas lauvas", "Ventspils" un "VEF Rīga".

Basketbolistu 2013.gadā NBA draftā ar kopējo 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies". 2015.gadā tiesības uz latvieti šajā līgā ieguva Orlando "Magic" klubs.