Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Pēc traģiskā negadījuma hokeja čempionātā, Anglijas hokeja asociācija lēmusi par papildus drošības pasākumiem spēļu laikā

© USA TODAY Sports via Reuters Con/Scanpix/Leta

Pēc traģiskā negadījuma aizvadītās nedēļas nogalē Lielbritānijas hokeja čempionātā, kad pēc kakla traumas bojā gāja Notingemas "Panthers" uzbrucējs Ādams Džonsons, Anglijas hokeja asociācija (EIHA) lēmusi, ka no nākamā gada kakla aizsargi spēlētājiem būs obligāti.

Jau ziņots, ka sestdien Lielbritānijas Elites hokeja līgas (EIHL) Izaicinājuma kausa spēlē ar Šefīldas "Steelers" 35.minūtē pretinieku hokejists ar slidu trāpīja Džonsonam pa kaklu. Uzbrucējam tika sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība un viņš tika nogādāts slimnīcā, tomēr ārstiem glābt viņa dzīvību neizdevās.

EIHA norāda, ka "stingri iesaka" kakla aizsargus visās hokeja spēlēs lietot jau tagad, bet no 2024.gada 1.janvāra tas būs obligāti.

Līdz šim Lielbritānijā bez kakla aizsargiem spēlētāji drīkstēja doties laukumā pēc 18 gadu sasniegšanas.

29 gadus vecais Džonsons savulaik Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Pitsburgas "Penguins" komandā aizvadīja 13 spēles, lielākoties spēlējot fārmklubā Amerikas hokeja līgā (AHL) Vilksbāres/Skrentonas "Penguins". "Penguins" sistēmā viņš spēlēja kopā ar Latvijas uzbrucēju Teodoru Bļugeru.

AHL Džonsons spēlēja arī Ontārio "Reign" un Alentaunas "Lehigh Valley Phantoms" komandās, bet Eiropā pārstāvēja "Panthers", Augsburgas "Panther" un Malmes "Redhawks" vienības.