Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Citi raksti

2013. gads Latvijā veiksmīgāks kā iepriekšējie

Kopumā Latvijā 2013. gads solās būt veiksmīgāks un pozitīvāks nekā iepriekšējie. Labā ziņa ir tāda, ka varētu samazināties bezdarba līmenis un uzlaboties finanšu situācija.

Protams, nav izslēgtas arī dažādas nebūšanas, tomēr labvēlīgo tendenču ir vairāk. Tikai jautājums – vai mācēsim tās izmantot.

Galvenās tendences

Analizējot Latvijas valsts pamathoroskopu, kas veidots uz proklamēšanas brīdi 1918. gadā, redzams, ka Latvijas liktenis nav viegls. Astroloģiskajā kartē ierakstītas problēmas gan ar valsts varu, gan naudu, gan slepeniem ienaidniekiem. Pozitīvais – liels intelektuālais un radošais potenciāls un strādīgi cilvēki. Tā ka – daudz kas ir mūsu rokās.

2013. gadā labāka būs finanšu situācija, kas nozīmē, ka var palielināties cilvēku ienākumi. (Patlaban tiek arī izvirzīts jautājums par minimālās algas paaugstināšanu un ir pietiekami labvēlīgas kombinācijas, lai tas notiktu. Šo jautājumu vēlams risināt gada pirmajā pusē – līdz maija beigām.)

Protams, Latvijas valsts horoskops un planētu kombinācijas attiecībā pret to neietekmē mūsu maciņus tiešā veidā, tomēr no kopējām tendencēm šis un tas ir atkarīgs.

Tātad – līdz maija beigām vajadzētu pievērsties peļņai un pasākumiem, kas nes ienākumus. Šajā periodā Venera, kas cita starpā atbild par naudas lietām, ir labās pozīcijās. Vēlāk izveidojas opozīcija ar Jupiteru, kas var piebremzēt veiksmes momentu, rosināt uz izšķērdību un pārmērībām. Tomēr vairums kombināciju ir gana pozitīvas, kas vieš optimismu. Taču ar optimismu jābūt piesardzīgam, it īpaši periodos, kad Jupiters ieņem īpašo, retrogrādo («atpakaļejošo») stāvokli. 2013. gads sākas ar šādu Jupitera stāvokli (no pērnā oktobra), un tas ilgs līdz 30. janvārim. Pēc tam Jupiters atpakaļejošā kustībā būs no 8. novembra līdz pat 2014. gada 5. martam. Esiet uzmanīgi – Jupitera provokāciju spilgts piemērs ir Kalvīša «treknie gadi», kad cilvēki bezjēgā ņēma kredītus, būvēja milzu mājas un pirka lielus auto. Īpaši tajā periodā, kas sāksies gada beigās, jābūt apdomīgiem nekustamā īpašuma jomā un jātur kārtībā juridiskās lietas. Sekmīgs laiks saimnieciskās darbības uzsākšanai un paplašināšanai ir no 27. jūnija, kad Jupiters no Dvīņu zīmes pāriet saimnieciskajā Vēzī.

Ja runājam par darbu, tad kopumā bezdarba līmenim valstī šajā gadā vajadzētu mazināties. Kritiskāka situācija var veidoties gada nogalē – novembrī un decembrī.

Politiskās peripetijas

Gada pirmajā pusē sajutīsim pirmsvēlēšanu laika aktivitātes, nav izslēgts, ka kāds skandāls var skart valdību un iespējama arī kāda ministra atkāpšanās, jo sadaļā, kurā astroloģiskajā kartē skatāmies valsts varu, minētajā periodā novietojas Plūtons, kas mundānajā jeb valstu astroloģijā atbild par pārmaiņām un transformācijām. Turklāt tagad tas atrodas Mežāža zīmē, un šī kombinācija iezīmē tieši varas transformāciju (par ko plašāk rakstījām «Praktiskās Astroloģijas» 2012. gada 2. numurā).

Šis periods sasaucas ar brīdi pirms pašvaldību vēlēšanām, kas arī ir svarīgs faktors politiskajā vidē. Tā ka pilnīgi iespējams, ka šur tur Latvijā vietējo varu pārņem pavisam citi politiskie spēki nekā līdz šim.

Vislielāk varas krīzes riski ir rudenī – oktobrī un novembra sākumā. Šajā periodā varas «mājā» atrodas Mēness problemātiskās kombinācijās un turklāt ir gan Saules, gan Mēness aptumsuma ietekme. Tas nozīmē, ka valdība vai Saeima var piedzīvot grūtus brīžus.

Vēlēšanas – Mēness aptumsuma ietekmē

Pati vēlēšanu diena, 1. jūnijs, pēc dienas fona nav tā labākā politiski atbildīgiem lēmumiem. Mēness atrodas Zivju zīmē (valdošā planēta Neptūns), un šāda diena vairāk piemērota mākslinieciskām un radošām aktivitātēm un labdarības pasākumiem, nopietnās lietās var rasties neskaidras situācijas, būt maldīšanās un ilūzijas. Turklāt 25. maijā būs bijis Mēness aptumsums, kas iezīmē nozīmīgus (pat karmiskus) momentus. Mēness Latvijas pamathoroskopā ir svarīgs – mūsu valsts proklamēta pilnmēness laikā. Pamathoroskopā Mēness ir saspringtos aspektos, tas apzīmē tautu, un Latvijas horoskopā starp tautu un varu ir saspringtas kombinācijas. Līdz ar to politiskā izvēle jāizdara apzinīgi, jo pie šādām kombinācijām ir lieli riski ievēlēt cilvēkus, kas Latvijai un tās tautai nav draudzīgi un kas nedarbojas to interesēs. Šajā laikā debesīs planētas veido tā dēvēto T kvadrātu, kas iezīmē sarežģījumus.

Gada cikla horoskopā starp sektoru, kurā skatāmies varu un valsts vai pašvaldību institūcijas, saspringtā aspektā novietojas Mēness un Neptūns. Šī kombinācija rosina domāt, ka viss varbūt nenotiks godīgi, ka nav izslēdzama blēdīšanās un pat, iespējams, nāksies iejaukties tiesībsargājošām institūcijām. Un arī tautas izvēli šāda kombinācija var apgrūtināt.

Iepriekš minētā kombinācija darbojas arī attiecībā uz augstāko valsts varu un tās institūcijām – tā ka arī periodā no maija un līdz pat gada beigām pilnīgi iespējami kādi neglīti, samudžināti skandāli.

Veiksmīgākās nozares

Līdz maija beigām saspringtas un neauglīgas situācijas iespējamas izglītības nozarē. Šajā jomā nevajadzētu pieņemt svarīgus lēmumus un censties veikt kardinālas pārmaiņas, daudz labvēlīgāks laiks izglītības jautājumu risināšanai iestājas pēc maija. Šajā periodā var risināt arī ar jauniešu sportu saistītas tēmas.

Samērā veiksmīgi šogad attīstīsies un darbosies uzņēmumi transporta un sakaru nozarē un komunikāciju jomā. Gana sekmīgi darbosies arī tirgotāji un loģistikas jomas pārstāvji, un arī būvniecībai pēc smagās krīzes pamazām vajadzētu atkopties. Tomēr skatīsimies uz to ar piesardzīgu optimismu, jo par būvniecību «atbildīgā» planēta Saturns, kaut arī gada griezumā ir labvēlīgās pozīcijās, no 19. februāra līdz 8. jūlijam atradīsies īpašajā retrogrādajā stāvoklī, kas nozīmē, ka ar būvniecības lietām nevajadzētu forsēt un liela uzmanība jāpievērš kvalitātei.

Nodokļi un starptautiskās finanses

Iespējams, ne tik gludi veiksies ar nodokļu iekasēšanu, taču te ir rūpīgi jāizvērtē nodokļu politika, it īpaši attiecībā uz mazo biznesu. Vai valsts uzliktais nodokļu slogs nav pārāk liels un nemudina nodokļus drīzāk slēpt, nevis nomaksāt. Pastāv risks, ka valsts attiecībā uz nodokļiem var pieņemt ne tos pareizākos lēmumus, un tad labi nebūs nevienam.

Gads nav visai labvēlīgs sarunām ar starptautiskām institūcijām par finansējumu, tā ka sarunām par Eiropas fondu u.c. starptautiskiem līdzekļiem rūpīgi jāgatavojas. Tas saskan ar ārlietu ministra Edgara Rinkeviča iepriekšējiem izteikumiem, ka sarunās par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu nevar prognozēt «kaut ko labu un skaistu».

Sevišķi nelabvēlīgs periods jebkādām starptautiskām sarunām ir augusta otrā un septembra pirmā puse.

Kas attiecas uz valsts budžetu, tas, domājams, tiks pārskatīts un labots, jo no astroloģiskā viedokļa budžeta pieņemšanai 15. novembris, laiks tūlīt pēc Saules un tuvojoties Mēness aptumsumam, nebija labvēlīgs. Šādos periodos uzsāktās lietas var nākties pārskatīt un pārvērtēt.

PLANĒTU NOZĪME VALSTU ASTROLOĢIJĀ

Prognozējot valstu nākotni, kā arī sabiedriskās, politiskās un ekonomiskās norises, katrai planētai ir savas ietekmes sfēras.

Saule – valsts prezidents, parlaments, karalis.

Mēness – tauta, padotie, valsts resursi.

Merkurs – informatīvā apmaiņa, sūtnis, informācijas sakaru tīkls, tirdzniecība un ekonomisko attiecību sistēma.

Venera – tiesa. Planēta izvēlas, kas valstij vajadzīgs, kas – ne.

Marss – spēka funkcijas, likumu īstenošana, armija, policija.

Jupiters – vērtību sistēma, cilvēku izaugsme valstī, ideoloģiskā nostāja, finanses, valsts banka. Ārējie mērķi un ārējā ekspansija. Ētika, morāle, ideoloģija, asimilācija, iekrāšanas un uzkrāšanas procesi.

Saturns – likumi, aizliegumi, premjers.

Urāns – elektroenerģija, visas tehniskās ierīces un pārvietošanās līdzekļi.

Neptūns – zāles, ķīmija, farmācija, kuģniecība.

Plūtons – mafija, noziedzība, nafta, slēptā vara, vislielākie līdzekļi, lielās valūtas rezerves.