© Publicitātes foto

Mēs dzīvojam tik straujā laikā, ka bieži sanāk par sevi aizmirst. Taču šāds temps rada lielu risku ne tikai vienā brīdī pazaudēties nemitīgajā vāveres ritenī, bet ātri vien iedzīvoties izdegšanā.

Tāpēc Dzīvesstils ir nolēmis uzrunāt dažādus sabiedrībā zināmus un iedvesmojošus cilvēkus, lai uzzinātu, kādi ir viņu labsajūtas noslēpumi. Mēs, cilvēki, esam sociālas būtnes, tāpēc vislabākais veids, kā iedvesmoties, ir - vienam no otra!

Publicitātes foto

Šoreiz savas labsajūtas noslēpumos dalījās burvīgā Agnese Zeltiņa. Lūk, viņas labsajūtas recepte:

1. Vilkme. Kopš es savu dzīvi izdzīvoju pēc Cilvēka Dizaina sistēmas, es sekoju tikai un vienīgi savam ķermenim, tā vilkmei. Ja tā ir - es dodos līdzi. Tas attiecas uz jebkuru uzdevumu, notikumu, izvēli - no mazajām ikdienas darbībām, līdz lieliem lēmumiem. Es ļoti paļaujos uz sava ķermeņa sajūtām un sekoju sirdsbalsij, atmetot vēlmi iet situācijās, kuras nejūtu kā savas. Ja man nav vilkmes - es nedaru lietas. Tieši tik vienkārši. Ja ir - reaģēju spontāni, un tie pēdējo gadu laikā ir izrādījušies vislabākie un vērtīgākie lēmumi. Tas man palīdz justies saskaņā, dzirdēt sevi un neiet PRET sevi. Es saku nē situācijām, kas man nekalpo, un cilvēkiem, kas iet citā virzienā. Šī uzticēšanās vilkmei man liek justies labi, mierīgi, droši un kas pats galvenais - vieš izpratni, ka neko nevar nokavēt.

Publicitātes foto

2. Kundalini joga un meditācija nomierina manu prātu, palīdz man sadzirdēt manu dvēseli un augstāko es. Kā saka mana Skolotāja - grūti nodarbībās (krijas nav vieglas), viegli dzīvē. Praktizējot regulāri, ķermenis stiprina garu un miers, ko jūtu situācijās, kas mani agrāk, iespējams, būtu izsitušas no līdzsvara, un spējas adekvāti rīkoties emociju iespaidā man rāda, ka šī prakse man der perfekti. Tāpat ķermeniskās, dinamiskās meditācijas un mantras man palīdz sevi turēt patiesā mierā un nereaģēt uz satraukumu un nemieru, ko bieži mums pat neapzināti translē apkārtējā pasaule.

Publicitātes foto

3. Regulāra sejas un galvas, ķermeņa masāža. Ķermenis uzkrāj un atspoguļo visu, ko mums nodara prāts, tāpēc regulāras masāžas ir mans must have jau gadiem. Pleci, spranda un tajos sakrātais spiediens un stress ir jāizmasē, ko es arī regulāri uzticu profesionāliem fizioterapeitiem.

Publicitātes foto

4. Ceļošana kopā ar draugiem un līdzīgi domājošiem - nometnes, retrīti. Mana vislabākā terapija ir vēl neiepazīti galamērķi kopā ar vēl neiepazītiem cilvēkiem. Tajos ir tika daudz atklājumu un pirmo reižu! Dalīties ar stāstiem, uzklausīt, izjust kopā, baudīt un piedzīvot. Jamaika, Bali, Maroka, Šrilanka un citi galamērķi vai mazi miniceļojumi ar sev tuviem cilvēkiem - tas baro manu dvēseli, acis un pēc tiem jūtos atjaunota un spēcīga.

Publicitātes foto

5. SPA un pirts, ūdens procedūras, ūdensslēpošana un supošana.No 6 gadiem sports, kas sniedz vēl lielāku labsajūtu kā svaru zāle, kuru apmeklēju regulāri, man ir ūdens - ūdensslēpes, veikbords, supošana, burāšana un visa veida aktivitātes uz ūdens. Pirts ar slotām, spa procedūras ūdenī, kaut vai elementāra gulēšana vannā pēc garas darba dienas - neatņemama sastāvdaļa, lai es justos labi.

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv