© Publicitātes foto

Tikko Netflix izlaida dokumentālo filmu par slaveno britu futbolistu Deividu Bekhemu. “Šī filma ir kā atskaites punkts, kopš es aizgāju no aktīvā sporta, 10 gadu jubileja,” saka Bekhems.

“Filma nav tikai par manu futbolista karjeru, bet arī par manu ģimeni, par to, ka esmu precējies ar “Posh” no “Spice Girl”, un kā izaudzināt bērnus, kuriem abi vecāki ir pasaules slaveni. Un visgrūtākais uzdevums bija nodrošināt saviem bērniem normālu bērnību”.

Publicitātes foto

Savukārt intervijā kādam amerikāņu TV kanālam, princis Harijs, komentējot savas grāmatas “Spare” nodaļu par mammas zaudējumu, uzsvēra, “ka cilvēkiem no malas šķiet, ka būt pasaules slavenam ir aizraujoši, tomēr šādai dzīvei ir ļoti tumša ēnas puse. Sabiedrība, paparaci, žurnālisti, garāmgājēji burtiski seko katram solim. Un tieši šī nepārtrauktā ziņkārība atņēma 12 gadus vecam zēnam māti”.

Publicitātes foto

Tomēr piedzimt slavenību ģimenē ir kā vinnēt gadsimta loterijā. Īpaši, ja abi vecāki ir slaveni aktieri, mūziķi, politiķi. Pietiek tikai ar slavenu mammu vai tēti, lai dzīves ceļš būtu gludāks. Tomēr medaļas otra puse - nepārtraukti pievērsta pasaules uzmanība, vēlēšanās paslēpties no tās, smago narkotiku lietošana, pašnāvības - tā ir cena, ko daudzi no šiem laimes krekliņā dzimušie maksā.

Slavenību bērni, kas turpina vecāku karjeru

Aktrise Dakota Džonsone

Publicitātes foto

Aktieru Dona Džonsona un Melānijas Grifitas meita, mazmeita Hičkoka filmas “Putni” zvaigznei Tipi Hedrenamai ir Dakota Džonsone.

Dakotas bērnība pagāja filmēšanas laukumā, sekojot saviem slavenajiem vecākiem no vienas filmas uzņemšanas vietas uz otru. Jautāta par savu bērnību, Dakota atbildēja: “Es šūpojos kā viļņos. Man nebija enkura! Vecāki izšķīrās agri. Kad man bija 6 gadi, māte apprecējās ar Antonio Banderasu un viņš kļuva par manu enkuru”.

Aktrise un modele Lilija Roza Depa

Publicitātes foto

Vecāki ir amerikāņu aktieris Džonijs Deps un franču modele un aktrise Vanesa Paradi. “Man šķiet, ka mani vecāki paveica vislabāko darbu, ko vien varēja, lai sniegtu man “normālāko bērnību” Lilija Roza stāstīja žurnālam iD. “Un tomēr tā nebija normāla bērnība. Es ļoti labi apzinājos, ka mana bērnība neizskatījās kā visiem”

Aktieris Kolins Henkss

Publicitātes foto

Kolina tēvs ir viens no pelnošākajiem Holivudas aktieriem Toms Henkss. Abi kopā filmējušies vairākās filmās.

Tomēr Kolins Henkss lielāko daļu bērnības pavadīja šķirti no slavenā tēva. Viņš dzīvoja kopā ar māti Sakramento, kamēr viņa tēvs dzīvoja Losandželosā. “Es nezinu, cik daudz naudas mana māte saņēma alimentos, bet es bieži dzirdēju mammu sakām: “Mums tam nav naudas. Tavam tētim tas ir. Mums tās nav”.”

Modele Kaia Gerbere

Publicitātes foto

Māte 90.gadu supermodele Sindija Kroforda. “Manuprāt, tikai savā astotajā dzimšanas dienā Disnejlendā es sāku saprast, kas notiek. Es gribēju nobildēties ar princesēm, bet cilvēki, kas bija līdzās gribēja fotografēties ar mammu!” kādā žurnālā Vogue atklāj Kaia.

Publicitātes foto

Aktrise Bleika Laivlija

Publicitātes foto

Tēvs aktieris Ernijs Laivlijs. Pieci no Laivlija bērniem arī kļuvuši par aktieriem - Bleika, Eriks, Džeisons, Lorija un Robina. “Mani vecāki bija mīloši, kopā radīja piecus bērnus. Un, kad tēvs pirms diviem gadiem devās mūžībā, mēs visi bijām viņam līdzās,” aktrise Bleika Laivlija dalās atmiņās izdevumā “People”.

Aktrise Andželīna Džolija

Publicitātes foto

Šeit stāsts ir sarežģītāks. Abi vecāki - Marčelina Bertranda un Džons Voits ir aktieri.

Publicitātes foto

Pati Andželīna ir bijusi precējusies trīsreiz, tostarp ar diviem izciliem Holivudas aktieriem - Biliju Bobu Torntonu un Bredu Pitu. Laulībā ar Pitu dzima un tika adoptēti bērni. No kuriem meita Šailo Džolija-Pita jau filmējas.

Andželīna Džolija un viņas tēvs Džons Voits ir pazīstami kā viens no Holivudas spēcīgākajiem tēvu un meitu duetiem. Džolija daudzus gadus pavadīja, filmējoties kopā ar tēvu, un viņas pirmā loma bija filmā “Vēlos tikt ārā” (1982). Lai gan ekrānā abi šķita tuvi, Džolija min, ka patiesībā bērnībā bija daudz tuvāka mātei nekā tēvam, un tā pa īstam satuvinājās ar tēti tikai tad, kad juka laulība ar Bredu Pitu.

Publicitātes foto

Modele Džordžija Meja Džegere

Publicitātes foto

Viņa ir kļuvusi par modeli tāpat kā viņas māte Džerija Hola. Džordžija ir viena no Rimmela sejām. Tētis ir neviens cits kā “Rolling Stones” mūziķis Miks Džegers. Džordžija Meja medijos bieži tiek dēvēta par “skaistuli ar dumpinieces garu” - skaistums no mātes, dumpīgums no tēva.

Publicitātes foto

Aktrises Merilas Strīpas meitas Mamija un Greisa Gumeres

Publicitātes foto

Merilas Strīpas meita Mamija ir filmējusies filmā “The Good Wife”, savukārt jaunākā meita Greisa filmējusies filmā “American Horror Story”.

Mamija kino debitēja, kad viņai bija tikai 20 mēneši, spēlējot savas mātes meitu 1986. gada filmā “Sirds liesma” kopā ar Džeku Nikolsonu. Savukārt Greisa 1993.gadā filmējās kino “Gara māja”, kur atveidoja savu mātes varoni bērnībā.

Aktieru dinastijas jeb slavenība trešajā paaudzē

Drū Berimora

Publicitātes foto

Dzimusi Holivudas “karaliskā ģimenē” Drū Berimora ir zvaigzne gandrīz kopš dzimšanas. Lai gan daudzi zina, ka viņas slavenie vecāki ir Džons Drū Beimors un Džeida Berimora, viņas vecvecvecāki un vecvecāki, jo īpaši viņas vectēvs Džons Berimors bija sava laika ikona. Turklāt Drū krustmātes ir Sofija Lorēna un Anna Strasberga, un viņas krusttēvs ir Stīvens Spīlbergs.

Kopolas

Publicitātes foto

Kopolu vārds kino industrijā aizsākas ar tā garīgo patriarhu: režisoru Frensisu Fordu Kopolu. Režisors, kurš 70. gadu Holivudā debitēja ar filmām “Krusttēvs” (1972), “Saruna” (1974) un “Mūsdienu Apokalipse” (1979). Viņš producēja “Jaunavu pašnāvības”, pirmo meitas Sofijas Kopolas filmu. Viņa dēls Romāns Kopola ir Zelta globusa ieguvējs, kinorežisors, bet otrs viņa dēls Džans Karlo Kopola bija filmu producents. Frensisa māsa Talia Šīra dēls ir Vesa Andersona filmu aktieris Džeisons Švarcmans.

Publicitātes foto

Frensisa brāļa Augusta dēls ir Oskara balvas ieguvušais aktieris Nikolass Keidžs.

Publicitātes foto

Fondu ģimene

Publicitātes foto

Fondu ģimenes stāsts sākas ar Henriju Fondu, kurš Holivudā debitēja 1935. gadā un pēc tam piedalījās vairāk nekā 80 filmās. Savu pirmo labākā aktiera Kinoakadēmijas balvu viņš saņēma tikai 76 gadu vecumā par 1981. gada filmu “On Golden Pond” , kurā viņš filmējās kopā ar savu meitu Džeinu. Džeina kļuva par populāru aktrisi 60. un 70.gados. Viņa arī nostiprinājās kā politiskā aktīviste un feministu ikona. Viņas brālis Pīters filmējās 1969. gada filmā “Easy Rider”, kļūdams par ASV 1960. gadu kontrkultūras ikonu.

Publicitātes foto

Pītera meita Bridžita Fonda un Džeinas dēls Trojs Geritijs, abi aktieri, turpina ģimenes tradīciju trešajā paaudzē.

Brāļi Boldvini

Publicitātes foto

Četri brāļi Boldvini ir labi pazīstami — vecākais Alekss Boldvins ir guvis vislielākos panākumus, nopelnot Oskara nomināciju filmai The Cooler, kā arī divas Emmy balvas, trīs Zelta globusus un septiņas SAG balvas par lomu televīzijas kanālā NBC. Danielu, Viljamu un Stīvenu būtībā atklāja Olivers Stouns, kurus viņus uzaicināja spēlēt savā 1989. gada filmā “Dzimuši ceturtā jūlijā”. Viņi kopā ir parādījušies gandrīz 300 filmās un TV šovos. Savukārt brāļiem Boldviniem ir slavenas meitas: Aleksa meita Irelanda (kopā ar aktrisi Kimu Beisingeri ), Stīvena meitas Heilija un Aleja, kā arī Viljama meita Džeimsone ir parakstījušas nozīmīgus modeļu līgumus.

Publicitātes foto

Duglasu dinastija

Publicitātes foto

Kērks Duglass kļuva slavens 1950. gados ar dramatiskām lomām vesternos un kara filmās. 1955. gadā nodibināja uzņēmumu Bryna Productions, cenšoties finansēt pats savus projektus. Starp 19 ražotajām filmām bija sadarbība ar Stenliju Kubriku. Kopš 1975.gada viņa dēls Maikls ir izbaudījis plaukstošu aktiera karjeru, kuras laikā ir iegūtas Oskara, Zelta globusa, Emmy un SAG balvas, kā arī 2009. gada AFI balva par mūža ieguldījumu. Maikls sadarbojās ar savu brāli Džoelu, producentu filmās “Nīlas dārgumi” (1985) un “Dēkas ar akmeni” (1984). Arī viņa pusbrālis Pīters ir veiksmīgs producents. 2003. gadā Kērks, Maikls, Kērka sieva Diāna un Maikla dēls Kamerons visi tēlo filmā “Ģimenes lietās”

Publicitātes foto

Slavenību bērni, kuri tiek uzskatīti par savu vecāku kopijām

Mediji šo slavenību bērnus ir nodēvējuši par savu slaveno māšu vai tēvu, vai vecvecāku kopijām.

Publicitātes foto

Džeimija Lī Kērtisa - Tonija Kērtisa no “Džezā tikai meitenes” un Dženetas Lejas no Hičkoka “Psyco” meita. Džeimija Lī Kērtisa žurnālam “More” pirms vairākiem gadiem atklāja, “ka īstas tuvības ar vecākiem nebija, jo bija mazulis, kas tika radīts, lai glābtu laulību. Vecāki rūpējās, nodrošināja ar visu nepieciešamo, bet mīlestības bijis maz”.

Publicitātes foto

Railija Keo - Lizas Marijas Preslijas meita, Priscilas un Elvisa Preslija mazmeita. “Būt par rokenrola karaļa mazmeitu nozīmē būt nepārtrauktā uzmanības centrā, tomēr man ir visbrīnišķīgākā ģimene” pēc filmas “Elviss” pirmizrādes, sirsnīgus vārdus savai ģimenei velta Railija Keo.

Publicitātes foto

Maya Hoka - Ītana Hoka un Umas Tūrmenes meita

Publicitātes foto

Maya Hoka atzīst, ka “būt līdzīgai mammai ir lielākā dāvana, ko viņa ir dzīvē saņēmusi”.

Ava Elizabete izskatās tieši tāpat kā viņas māte Rīza Viterspūna. Viņas tēvs ir aktieris Raiens Filips.

Aves Elizabetes līdzība bieži tiek minēta kopā ar faktu, ka abas izskatās ne tikai līdzīgas, bet arī viena vecuma.

Publicitātes foto

Zoī Kravica un mamma Lisa Boneta

Publicitātes foto

Viņas ir kā divas ūdens lāses. Zoī tēvs ir dziedātājs Lenijs Kravics. Zoī Kravicai bērnībā bija divas atsevišķas dzīves, dzīvojot kopā ar katru no vecākiem: viena ar māti Lisu Bonetu, kura dzīvoja Topangas kanjonā, un otra ar savu tēvu Leniju Kravicu, kurš dzīvoja Maiami. Dzīvojot ar māti, Zoī atceras, ka mamma bija stingra, pat iepērusi un ka mamma nav ļāvusi skatīties parasto televīziju.

Skots Īstvuds

Publicitātes foto

Skots Īstvuds ir sava slavenā tēva - režisora un aktiera Klinta Īstvuda kopija. “Kaut arī gadu starpība ir liela, tēva un dēla attiecības ir ne tikai profesionālas, bet arī ļoti sirsnīgas,” tā par Īstvudiem izsakās kolēģi. Skots sākotnēji pieņēma mātes uzvārdu Rīvess, lai izvairītos no tēva uzvārda ietekmes. Bet vizuālā līdzība bija tik liela, ka drīz vien viņš atgriezās pie sākotnējā uzvārda.

Publicitātes foto

Epla Martina Gvinetas Paltrovas meita. Eplas tēvs ir grupas “Coldplay” solists Stīvs Martins. Viņas unikālais vārds Epla (latviski ābols) bija viņas tēva ideja.

Publicitātes foto

View this post on Instagram

A post shared by Gala (@galafr)

Šis ir tikai neliels ieskats slavenu vecāku slavenajos bērnu. Dažiem vecāki paši ir slavenību pēcnācēji. Britu vēsturnieks Gregs Dženers savā 2020. gada grāmatā “Nāvīgi slaveni” saka: “Slavenība ir unikāla persona, kas plaši pazīstama sabiedrībai ar plašsaziņas līdzekļu palīdzību un kuras dzīve tiek publiski patērēta kā dramatiska izklaide, un kuras komerciālais zīmols ir ienesīgs tiem, kas izmanto savu popularitāti, un, iespējams, arī viņiem pašiem”. Savukārt, ja paskatāmies vēsturē, tad vārds “Slavenība” parādījās līdz ar kino parādīšanos, 20.gadsimta sākumā. Lai gan par pirmo slavenību mūsdienu izpratnē tiek dēvēts īru rakstnieks Oskars Vailds.

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv