3.lapa

Rudens noskaņas Karostā

Publicitātes foto

Sestdien, 4. novembrī, plkst. 15.00 ikviens interesents aicināts uz pirmās sezonas akadēmiskās mūzikas koncertu sēriju “Rudens noSkaņas Karostā” jaunajā Karostas kamerzālē (Pulkveža Brieža ielā 1, Liepājā).

Kamerzāle ir izveidota vienā no skaistākajām ēkām Karostā - agrākā virsnieku dzīvojamā namā ar ekskluzīvi atjaunotu, krāšņu interjeru un skanīgu akustiku, kas ļauj koncertu pārvērst par piedzīvojumu. Cikla noslēgumā valsts svētku mēneša ieskaņā būs iespēja dzirdēt Nacionālo Bruņoto Spēku (NBS) štāba orķestra klarnešu kvarteta “Quattro Differente” (attēlā) koncertu “Balss”.

Tā programma ar Baltijas valstu komponistu dažāda rakstura skaņdarbiem liks aizdomāties par to, kas un kāda var būt balss, vienlaikus ļaujot pašiem atbildēt uz šo jautājumu.

Klarnešu kvartets “Quattro Differente” ir senākais Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra ansamblis, kas cītīgi glabā kamermuzicēšanas tradīcijas. Tas ir piedalījies neskaitāmos pasākumos Latvijā un ārvalstīs. Kvartets ir nozīmīgs tieši ar savu sniegto ieguldījumu latviešu akadēmiskajā mūzikā. To raksturo nemitīga attīstība un sadarbība ar komponistiem un mūziķiem starptautiskā līmenī. Aizvien jaunu koncertprogrammu veidošana ir ansambļa prioritāte. Šobrīd ansamblis ir ceļā uz savu 25 gadu jubileju. Piedalās: Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra klarnešu kvartets “Quattro Differente”, vadītājs virsseržants Guntars Gedroics. Programmā: Baltijas valstu komponistu skaņdarbi. Ieeja bez maksas. Kamerzālē ir tikai 50 sēdvietu, tāpēc nepieciešams pieteikties (29918081).

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā