Viesnīcas Pullman Rīga Old Town zālē  1.novembrī savu jaunāko dziesmu “Rīga-Nica” prezentēja ukraiņu dziedātāja Loboda. Pasākums gan aizkavējas par 50 minūtēm, liekot aicinātajai publikai nedaudz “pasvīst”. Kāds fotografējas, kāds sevi vēsināja ar prosecco. Visbeidzot pasākuma vadītājs Markus Riva pieteica pavadošo grupu un, ritmiskai mūzikai skanot, parādījās arī vakara zvaigzne.

Publikas ovāciju pavadīta, Loboda sirsnīgi sasveicinājās ar publiku un šovs sākās. Sākumā dzīvajā tika nodziedātas dažas dziesmas.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Tad kulminācija - dziesmas “Riga-Nica” pirmatskaņojums. Loboda pirms dziesmas pastāstīja, ka dziesmai ir divas versijas “Kijiva - Nica” un “Rīga - Nica”. “Rīga vienkārši labi ieklausās!” puspajokam, atbildot uz Rivas jautājumu “kāpēc tā”, teica dziedātāja. Pēc tam sekoja dziesmas klips, kuras režisore ir pati māksliniece. Aicinātie viesi bija sajūsmā.

“Reizēm gadās, ka autori izdomā kādu vārdu salikumu, kas labi atskaņojas un atbilst mūzikai. Pilsētas nosaukums Nica šajā dziesmā vienkārši lieliski iekļaujas atskaņā, tāpēc ir šis vārds,” atbildot uz jautājumu, kāpēc Nica, ja dziesma ir stāsts par diviem cilvēkiem, kurus šķir attālums un apstākļi, bet uz visiem laikiem vieno mīlestība, atbild Loboda.

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Īpašas jūtas arī šajā reize dziedātāja velta savai dzimtenei Ukrainai un ir pārliecināta, ka “noteikti reiz atgriezīšos Ukrainā. Tur dzīvo mani vecāki, un ik pēc pāris mēnešiem es atgriežos mājās, lai viņus apciemotu. Mana ģimene, mana komanda, mani radinieki, mani draugi dzīvo Ukrainā. Es vienmēr esmu ar viņiem.”

Arī dziedātājas motivācija turpināt iesākto, ir saistīta ar Ukrainu: “ Man šķiet, ka katrs cilvēks nāk šajā dzīvē, lai izpildītu noteiktus uzdevumus, noteiktus mērķus. Man ir skaidra misija: es zinu, ka mans uzdevums ir būt māksliniekam, es nemāku darīt neko citu. Un šodien mans uzdevums ir darīt tā, lai cilvēkiem būtu nedaudz vieglāk - pateicoties manām dziesmām, tam, ko es māku vislabāk.”

Sarunas izskaņā Loboda vēl piebilst: “Es ļoti mīlu jūsu valsti, un esmu tai pateicīga par visu.”

Dziesmu "Rīga - Nica" jau var dzirdēt visās digitālajās platformās https://loboda.bfan.link/riga-nicca un radio stacijās Baltijā. Bet noskatīties dziesmas oriģinālversijas videoklipu - LOBODA oficiālajā YouTube kanālā https://youtu.be/oAc7M0_Vvyw?si=tJ0wB3O1Mbl8Q8N1 .

Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv