© Publicitātes foto

PilnMēnesis Vēža zīmē (27.decembris 02:33) ir pirmais PilnMēness pēc Ziemas Saulgriežiem. Tas ir laiks, kad Dabā vēl viss guļ, bet jau pavisam nedaudz, pieaugot dienas gaismai, sāk atmosties dzīvība. Ar maziem solīšiem iegriežas jaunais Saules aplis.

Un kādi procesi pašlaik notiek cilvēkā, kurš, tāpat kā Daba, vēl būdams miega stāvoklī, sāk lēnām mosties? Kad esam miegā, mēs esam ļoti tuvi savai intuīcijai, savam kodolam. Un šajā laikā, kad PilnMēness ir Vēža zīmē, tieši intuīcija un drošība ir tie atslēgvārdi, ko izgaismos šis PilnMēness. Tā mazā balstiņa, ko citos gadalaikos ne vienmēr tik skaidri sadzirdam, tieši šobrīd, esot pārejā no ziemas miega uz pavasara atmošanos, ar mums runās visspēcīgāk. Tādēļ klausies, patiesi klausies. Un sadzirdi tos svarīgos vēstījumus, ko tava intuīciju vēlas tev šobrīd pateikt.

PilnMēneši vienmēr aktivizē mūsu ūdeņus

Vēzis pārstāv ūdens elementu. Savukārt cilvēkā ūdens elementu pārstāv emocijas. PilnMēneši vienmēr aktivizē mūsu ūdeņus, bet tieši šis PilnMēness Vēzī ir īpaši jaudīgs. Tas var radīt īstus cunami mūsu ūdeņos. Emocijas var aktivizēties īpaši plašās amplitūdās, atnesot patiesi lielus emocionālos okeānus.

PilnMēness Vēzī paceļ un pastiprina visu emociju gammu, kas mūsos šobrīd ir. Ja mēs izjūtam prieka un pateicības emocijas, tās tikai pieaugs, un, ja mēs izjūtam skumjas, bailes, dusmas, tad pastiprināsies tieši tās.

Šis PilnMēness iedos jaudu ikvienai emocijai, kas ir cilvēkā. Un zinot to, mēs varam atpazīt sevi caur savām emocijām. Ieraudzīt, kādi patiesībā ir mūsu ūdeņi.

Kurās dzīves jomās izjūtam ceļošās emocijas - prieku, entuziasmu, aizrautību un kurās jomās izjūtam bailes, trauksmi, pat agresiju. Daudzās kultūrās un laikmetos mēs esam mācīti ignorēt savas jūtas un vajadzības, pat apspiest tās. Ūdeni nevar apspiest vai apturēt, tas vienmēr atradīs ceļu uz virszemi. No visiem elementiem, tieši ūdens elementam piemīt vislielākais dziedināšanas spēks. To zinot, atminoties, mēs patiesi varam caur emocijām tīrīt un attīrīt savus ūdeņus.

Atgriezt tos dabiskajā gultnē un plūdumā. PilnMēness Vēzī sakustina visus duļķainos ūdeņus, lai mēs varam tos ieraudzīt, iztīrīt un tie kļūtu atkal kristāldzidri. Tādi, kādi bija mirklī, kad ienācām kā jaundzimušais šajā pasaulē.

Noliec malā lepnību

Publicitātes foto

Un vēl, ļoti būtiski ir palūgt palīdzību. Noliec malā lepnību un no sirds lūdz saviem tuvākajiem cilvēkiem, Augstākiem Spēkiem, Visumam to, kas tieši šobrīd ir tev nepieciešams, lai justos atbalstīts, saprasts, sajusts. Palūdz saviem tuvajiem to emocionālo atbalstu, pēc kā tik ļoti ilgojies.

Kad mēs jūtamies emocionāli sadzirdēti, saprasti, pieņemti, tad mūsos mostas jauni spēki, jaunas enerģijas, kas dod vēlmi iet dzīvē un mainīt to, ko jau tik sen gribējām izdarīt. Būt sasildītam no tuvo cilvēku atbalsta un sapratnes ir tik būtiski.

Liela svētība dzīvē ir savējo aplis, kurā ir tavi cilvēki, ar kuriem vari būt tu pats. To ir svarīgi radīt, kopt un godāt.

Vēzis ir zīme, kas ir ļoti saistīta ar mājām, ģimeni, dzimtu. Pajautā šajā laikā, kā tu jūties savās mājās? Padomā par mājām, kurās tu dzīvo, kā arī par mājām, kas esi tu. Vai tu pats pie sevis, ar sevi, sevī jūties kā mājās? Vai tu jūties emocionāli drošs sevī, savā kodola mājā?

Un kā tu jūties savā fiziskajā mājā, savā mājvietā? Vai tā ir tava laimes, drošības un atjaunošanas vieta? Pēc Fenšui likumiem, tās emocijas, kādas piedzīvojam savā dzīvesvietā, veido trešo daļu veiksmes, labklājības mūsu dzīvē. Tā ir ļoti liela, ļoti nozīmīga daļa. Ja tev šobrīd jānoraksturo savas mājas ar vienu emociju, kāda tā būtu?

PilnMēness Vēzī aktivizē sajūtas par mājām. Tas izgaismo to, cik laimīgs un drošs tu jūties savās mājās. Un, ja pamani tur nedrošību, ne prieku, skumjas, vēsumu, tad ir būtiski pajautāt sev, ko es varu mainīt? Kā es varu vairot siltumu savās mājās? Un kas tieši man ir svarīgs savās mājās? Zini, ka tava mājvieta ir tavas dvēseles kodola turpinājums fiziskajā pasaulē.

Kuri mūsu pamati ir stabili un droši, un kuri nē

Publicitātes foto

Mēness šobrīd atrodas Vēža zīmē, savukārt Saule - Mežāzī. Šīs ir ļoti pretējas zīmes. Vēzim ir svarīgas jūtas, sajūtas, emocijas, savukārt Mežāzis pārstāv racionalitāti, loģiskumu, pragmatismu, arī fundamentus. Un šajā PilnMēnesī tieši caur emocijām mēs varam pamanīt, kuri mūsu pamati ir stabili un droši, un kuri nē. PilnMēness Vēzī izgaismos tavus fundamentus, piešķirot katram no tiem savu emociju gammu.

Pamani, uz kuriem fundamentiem Mēness gaisma viskošāk spīd tev, kuros jūties droši un stabil, un kurus ir būtiski stiprināt vai pat būvēt no jauna.

Un vēl šobrīd atminies - Daba joprojām ir ziemas miegā, un arī tu. Tavi spēki tikai mostas, enerģija vēl ir snaudoša. Pirmie pavasara vēstneši tuvojas, bet spēcīgā zaļā pavasara enerģija vēl jāgaida. Tādēļ šobrīd pamani, intuitīvi sajūti, ko PilnMēness Vēzī izgaismo tavā dzīvē, taču nesteidzies ar straujām rīcībām. Izvērtē visu, saliec sev plānu, saraksti uzdevumus, izvirzi mērķus, lai ar Jaunu Mēnesi varētu sākt pa solīšiem būvēt un stiprināt tos fundamentus, kas tev ir svarīgi un nozīmīgi.

Un, pieaugot gaismai un dzīvības enerģijai Dabā, arī tu sajutīsi sevī arvien lielākus enerģijas un spēka pieplūdumu un sāksi aktīvākas rīcības sevī, savās mājās, savos pamatos.

Sajūti sevi. Sajūti savas mājas. Sadzirdi savu intuīciju.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv