© Publicitātes foto

Viņas skapis ir kā atzīšanās mīlestībā sev - katras sevi cienošas francūzietes garderobē ir atrodams viss, kas tev ikdienā tiešām ir nepieciešams, gluži tāpat kā svētā kruasāna, bagetes un šampanieša savienība.

Francūzietes likumsakarīgi ir mūsu mūžīgā iedvesma, īpaši visā, kas saistīts ar stilu, modi un dzīves uztveri.

Tā ir iegājies vēsturiski un lielākoties tāpēc, ka viņām šķiet pieejamas kādas slepenas zināšanas par to, kā izskatīties nevainojami jebkurā vecumā bez lielas piepūles - ar savu stilu, nepiespiesti un šiki.

Publicitātes foto

Veiksmes formula slēpjas tajā, ka francūzietes garderobe gandrīz pilnībā atbilst bāzes garderobei jeb kapsulai, kas ļauj visas tajā esošās lietas savā starpā brīvi kombinēt un, kas ir svarīgākais - valkāt. Otra lieta, kas izceļas, ir individuālais stils, proti, mazāk skatās uz to, kas ir modē un vairāk uz ilgtermiņa vērtībām un to, kas tiešām piestāv.

Kas tad ir tās būtiskākās lietas francūzietes skapī, ko ir vērts nošpikot un noteikti ieviest arī savā garderobē?

T-krekls

Publicitātes foto

Augstas kvalitātes vienkāršs T - krekls, vēlams vienkrāsains, ir bāzes elements ikdienas tēlam. Ilgtermiņā ilgāk kalpos tieši krekls, kas izgatavots no augstākas kvalitātes auduma - tas pēc daudzajām mazgāšanas reizēm nezaudēs formu un neizdils, pretēji masu ražošanas zīmoliem, kur šāda tipa krekls jāpērk jauns gandrīz katru sezonu.

Blūze

Publicitātes foto

Interesanta piegriezuma blūze ir alternatīva svinīgākam tēlam vai tad, kad T-krekls šķiet par vienkāršu - izvēlēties skaistu krāsu, kas atdzīvina sejas toni un acu krāsu vai kādu neparastu apdruku. Blūze tāpat kā T-krekls ir parocīgs apģērba elements, ko viegli kombinēt gan ar biksēm gan svārkiem.

Tops ar garām piedurknēm

Publicitātes foto

Praktisku apsvērumu dēļ to vislabāk būtu piemeklēt no dabīgajiem audumiem, jo tie silda un ļauj ādai elpot. Kokvilnas vai zīda, ikdienas vai svinīgākam iznācienam šis ir ļoti universāls garderobes elements, kas viegli kombinējams burtiski ar jebko.

Vīriešu krekls

Publicitātes foto

Vislabāk to ir nopirkt vīriešu apģērba nodaļā vai aizņemties no sava drauga vai vīra - nedaudz oversize izmērā, tas tikai uzsvērs sievišķīgo smalkumu. Kombinēt kreklu var ļoti dažādi - ar džinsiem, žaketi vai svārkiem, vilkt pāri topam vai bodijam, vai pieklājīgā grandpacore stilā aizpogātu ar vesti vai kardigānu.

Bikškostīms

Publicitātes foto

Velveta vai samta, vilnas, kokvilnas - robežu un noteikumu nav! Ideāla piegriezuma bikškostīms, kas perfekti “sēž” ir jebkuras garderobes “must have” nr1.

Pateicoties stingrajām līnijām, tas piedod eleganci un vienlaikus ļauj justies pārliecinātai, turklāt gan bikses, gan žaketi var kombinēt ar pārējiem garderobes apģērbiem - mix & match jeb dažādu krāsu un faktūru sajaukums radīs efektīvu tēlu.

Eksperimentējiet ar krāsu - vienkrāsains nenozīmē tikai melns vai tumši zils - oriģināli izskatīsies rozā, zaļš, sinepju un pelēkie toņi.

Klasisks trencis

Publicitātes foto

Šajā sezonā trencim ir atvēlēta goda vieta garderobē un to redzam ne tikai klasiskajos izpildījumos, bet arī ekscentriskās lakādas un pat no zamšādas. Klasisks maxi garuma trencis būs aktuāls vienmēr un ir tik ļoti daudzpusējs un praktisks apģērbs, ka to pat ieteicams iegādāties vairākās krāsās un audumos.

To (tāpat kā mēteli un jebkuru citu virsējo apģērba kārtu) vislabāk izvēlēties vismaz vienu izmēru lielāku - tas piedos tēlam modernāku izskatu un vairāk izcels smalko sievišķību, turklāt, aukstākā gadalaikā ļaus pavilkt apakšā biezāku džemperi vai žaketi.

Bodycon kleita

Publicitātes foto

Viegli apspīlēta kleita-futlāris ir vēl kāds francūzietes “must have” - ideāla būs biezāka auduma un garumā līdz celim vai zemāk. Piegriezuma izvēle ir jūsu ziņā, ņemot vērā sezonas aktualitātes, vai to, kas ir komplimentējošs auguma aprisēm.

Šāda tipa kleitu, tāpat kā slip kleitu var valkāt daudz dažādos veidos - kombinējot ar žaketi un zābakiem, virsjaku un snīkeriem vai mokasīniem, pāri džinsiem vai vienkārši ar rokassomiņu un pāris aksesuāriem.

Džinsi ar augstu vidukli

Publicitātes foto

Francūzietes pārliecinoši spēj ignorēt lielākos pasaules modes trendus - klasiskais bikšu piegriezums ar uzsvērtu un augstu vidukļa līniju diez vai izies no modes, un, ja plašāk šāds stils modes tendencēs parādījās šogad, tad viņas par to zina jau sen.

Tādas formas bikses piestāvēs praktiski jebkuram tēlam, turklāt vizuāli slaidina. Variācijā no džinsiem, vilnas līdz pat velvetam - viss atkarīgs no izvēlētā stila.

Mētelis

Publicitātes foto

Noslēpumainību radīs cape jeb apmetņa vai pončo tipa mētelis, taču var droši palikt uzticīgs klasiskam mēteļa piegriezumam, būtiski, lai tas vienkārši ir garderobē - bez tā nav iedomājama ikdiena!

Bleizeris

Publicitātes foto

Bleizeris būtībā ir žaketes paveids, tikai brīvāka un “casual” stila piegriezuma. Tas var būt plānāks un brīvi krītošs, biezas trikotāžas vai vilnas, ar izteiksmīgām pogām un kabatām. Lielisks universāls apģērbs, kas piedos neformālu eleganci.

Oversize džemperis

Publicitātes foto

Lielāka izmēra džemperis vai adīta jaka ir neatņemama lieta gan vēsākos vasaras vakaros, gan starpsezonā un rudenī. Universāls būs melns, tumši zils vai zaļš un neitrālos toņos, jo tādējādi piestāvēs praktiski visam. Košākas krāsas būs nedaudz sarežģītāk integrēt garderobē tā, lai tās būtu valkājamas visas sezonas garumā.

Balerīnas & snīkeri

Publicitātes foto

Ja par papēžu kurpēm vēl var pastrīdēties, tad absolūtais “must have” ne tikai francūziešu, bet jebkurā garderobē ir šie divi zempapēžu apavu veidi. Balerīnas var valkāt vienlīdz labi gan ar džinsiem gan ar kleitu un svārkiem, uz basu pēdu vai zeķītēm. Snīkeri nu jau ir kļuvuši par universālu apavu, šogad mierīgākos un klasiskākos krāsu izpildījumos.

Vīriešu tipa kurpes

Publicitātes foto

Loferu, mokasīnu vai oksfordu veidā, vīriešu tipa apavi ir laba alternatīva brīvajam snīkeru stilam - elegantas šņorkurpes piestāvēs arī lietišķajā vidē un tajā pašā laikā būs pateicīgas ikdienā.

Liela, laba soma

Publicitātes foto

Te skaidrs ir viens - soma ir mājvieta visam, ko ņemam sev līdzi ikdienas gaitās. Tai ir jābūt ietilpīgai un labas kvalitātes- lai ilgāk kalpotu.

Milzīga šalle

Publicitātes foto

Šalle, kas var būt arī plāns pleds, pasargās no aukstuma un piedos koptēlam interesantu raksturu un faktūru. To var arī viegli pārmest pār plecu vai aptīt biezās kārtās ap kaklu.

Zīda lakats

Publicitātes foto

Klasisks francūziešu aksesuārs, ko atkarībā no garastāvokļa var apsiet ap kaklu vai galvu, ap roku vai rokassomiņu.

Oversize saulesbrilles

Publicitātes foto

Saulesbrilles ir tas aksesuārs, kas jebkuram tēlam piedos zināmu devu liktenīguma. Būtiski ir izvēlēties kādu no klasiskajām formām, kas no modes neiziet - piemēram kaķacs vai nedaudz oversize izmērā.

Cepures

Publicitātes foto

Efektīvs aksesuārs piedod akcentu koptēlam un ir kā punkt uz “i” un šajā ziņā var iedvesmoties ne tikai no francūzietēm, stilīga galvassega ir universāls veids, kā tēlu padarīt izteiksmīgāku.

Ami Paris

Publicitātes foto

Zīmols, kas radīts Parīzē un viscaur šīs pilsētas iedvesmots, Ami piedāvā stilīgu un visaptverošu garderobi sievietēm un vīriešiem, sapludinot robežas starp ikdienas un izejamo šiku.

COMME des GARÇONS PLAY

Publicitātes foto

Dizaineres Rei Kawakubo radītais zīmols Comme des Garcons, lai arī oriģināli nāk no Japānas, tam ir franču iedvesmots nosaukums. Savukārt Play ir šā zīmola atsevišķa apģērbu un aksesuāru līnija ar atpazīstamo sirds logotipu, kura autors ir poļu grafiskais dizainers un mākslinieks Filip Pagowski.

Mīlas vēstule

Publicitātes foto

Katras francūzietes garderobē noteikti atradīsies arī kāda mīlas vēstule no pielūdzēja - labi zināmo košļājamo gumiju Love is… ilustrāciju autore jaunzēlandiete Kim Casali savulaik tieši savas mīlas vēstules vīram pārvērtusi humora un sirsnības pilnos vēstījumos, ko kopš 1960.gada joprojām izlaiž kā krājamos papīrīšus.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv