Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Ekonomika

No nākamā gada daļu no Ventspils novada pasažieru pārvadājumiem pārņems Ventspils pilsēta

Ventspils pilsēta plāno no jaunā gada pārņemt daļu no Ventspils novada pasažieru pārvadājumiem.

Kurzemes plānošanas reģiona administrācija 2011.gada 31.augustā ar vēstuli ir vērsusies Ventspils pilsētas domē ar lūgumu atbalstīt pasažieru pārvadājumu maršruta tīkla optimizāciju Ventspils novadā.

Ar vairāk kā 200 parakstiem pie Kurzemes plānošanas reģiona šā gada jūnijā bija vērsušies Piltenes pilsētas iedzīvotāji, paužot neapmierinātību ar reisu dublēšanos maršrutā Ventspils – Piltene, kā arī par apkalpošanas kvalitāti.

Kurzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļa ir izanalizējusi esošo situāciju un jautājums par maršruta tīkla pārklāšanos tika skatīts 2011.gada 24.augustā Sabiedriskā transporta komisijas sēdē – tika nolemts, ka sākot no 2012.gada 1.janvāra maršruti „Ventspils – Piltene” un „Ventspils – Priekšpiltene” tiek nodoti Ventspils pilsētas domes pārziņā.

Ventspils pilsētas Dome 2011.gada 23.septembrī Domes sēdē skatīs jautājumu par Ventspils novada pasažieru pārvadāšanas maršrutu „Ventspils – Piltene” un „Ventspils – Priekšpiltene” pārņemšanu.

Ievērojot Ventspils novada iedzīvotāju (pasažieru) neapmierinātību ar pašreizējo pasažieru pārvadājumu kvalitāti Ventspils novadā un pausto viedokli par nepieciešamību optimizēt valsts budžeta līdzekļus, iespējams, ka no pašreizējiem Ventspils novada pārvadājumiem Ventspils pilsētas dome varētu pārņemt arī maršrutus:

Ventspils – Ziras – Ventspils,

Ventspils – Ance – Ventspils,

Ventspils – Liepene – Ventspils.

Paredzams, ka reisu izpildes dienas un laiki šajos maršrutos varētu būt iepriekšējie, bet atsevišķos gadījumos, uzklausot pasažieru vēlmes, iespējamas izmaiņas. Tādējādi iedzīvotājiem nav pamata satraukumam, ka novada pārvadājumi varēt tikt pārtraukti.