Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Slavenais pavārs Dreibants neapmierināts ar VID akciju "Prasiet čeku!"

© F64

3.lapa

Viņš arī norādīja, ka ilgtermiņa sadarbība starp uzņēmējiem un VID varētu veidoties tad, ja VID iedziļinātos esošajā situācijā, restorānu darba kārtībā un organizācijā. "Pretējā gadījumā pēc akcijas "Prasiet čeku!" beigām viss atkal būs pa vecam."

Kā aģentūrai LETA sacīja LVRA prezidents Jānis Pinnis, par Dreibanta atklātajā vēstulē paustajiem jautājumiem iepriekš ir notikusi apspriešanās ar nozares pārstāvjiem. Vienlaikus viņš atzīst, ka komunikācija ar restorānu biznesa pārstāvjiem ir jautājums, kam ir vērts pievērst uzmanību.

"No savas puses mēs redzam, ka ir nepieciešama citādāka pieeja komunikācijā ar mūsu biedriem, to skaitā dažādu ideju izskaidrojošais darbs, un to mēs no savas puses apņemamies sakārtot. Vēlos atkārtoti atzīmēt, ka noslēgtā vienošanās ar VID paredz viesnīcu un ēdinātāju nozares sakārtošanu. Pēc šīs vienošanās noslēgšanas mēs varam soli pa solim pievērsties nākošajiem jautājumiem, kas skar ēdināšanas nozari un kopējos nodokļu slogus," uzsvēra Pinnis.

Bet VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule aģentūrai LETA skaidroja, ka šī akcija ir viens no pirmajiem soļiem, lai nozari sakārtotu. Tas ir valsts un tajā skaitā jebkura ēdināšanas nozares pārstāvja interesēs.

"Mūsu aplēses liecina, ka katru gadu ēdināšanas un izmitināšanas nozarē neuzskaitīto darījumu summa ir vismaz 50 miljoni eiro. Pieprasot restorānā čeku, mēs atbalstām tieši šo restorānu darbinieku sociālo aizsardzību - no katra deklarētā eiro valsts saņem vidēji 17 centus, un lielākā daļa no tā pienākas tieši darbinieku sociālās apdrošināšanas finansēšanai. Katrā ziņā akcija "Prasiet čeku!" ir pilnībā brīvprātīga, un katrs var izvēlēties - tajā piedalīties vai tomēr ne. Pēc LVRA informācijas bukleti un uzlīmes šobrīd ir izvietotas jau 23 restorānos un restorānu tīklos," informēja Cīrule.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā