Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Horoskopi

HOROSKOPI 2020. GADAM: jutīsim krīzi un pārmaiņas

© SCANPIX/LETA

Katram savas zvaigznes, katram sava astrokarte, taču ir planētu kombinācijas, kas ietekmē globālus procesus. Pasaule mainās nepārtraukti, un jaunais, 2020. gads nav izņēmums.

Lielie debesu spēlētāji

Uzņēmējdarbības, filozofijas un reliģijas aizgādnis Jupiters, likumības un lietu kārtības bargais uzraugs Saturns un spēcīgās enerģijas, pārmaiņu un katastrofu pārvaldnieks Plūtons veidos vairākas būtiskas kombinācijas.

Pārlieku neiedziļinoties astroloģiskās detaļās, kopējā aina vēsta par dažādām pārmaiņām gan pasaules lietu kārtībā, gan ekonomikā.

2020. gadā uzņēmumiem īpaša uzmanība jāpievērš nodokļiem, likumu ievērošanai un jārēķinās ar modru valsts kontrolējošo institūciju uzraudzību. Latvijai būs jāpārvar vairāk šķēršļu nekā 2019. gadā. Kopš 2018. gada transformācijas pārvaldnieks Plūtons atrodas Mežāzī. Plūtons tiek asociēts ar valdību, mafiju, diktatūru, varas izmantošanu, pūļa psiholoģiju, un jau kādu laiku tas mums demonstrē savu dabu. Piemēri tam ir breksits Lielbritānijā, nemieri Katalonijā un karš Sīrijā. Saturns, kas norāda uz zaudējumiem, ierobežojumiem, aizsardzību, kārtību, nekustamajiem īpašumiem, arī nebūs daudz labākās pozīcijās. Kosmosā būs planētu kombinācijas, kas raisa nemierus, konfliktus un karus. Iespējams, ka kāda no lielvarām - Amerika, Krievija vai Ķīna, bet varbūt visas kopā - pieņems neprognozējamus lēmumus.

Savukārt Jupiters kā sociāla planēta aktivizēs sociālā taisnīguma idejas. Nākamajā gadā likumdevējiem būs nopietni jāstrādā ar likumiem, kuri neatbilst sociālā taisnīguma principiem. Pretējā gadījumā vadzis var lūzt un cilvēki izies ielās.

Vai un kāda krīze gaidāma?

Pārlieku biedēt ar krīzi Latvijas iedzīvotājus negribas, jo labā ziņa ir tāda, ka nav paredzama tik spēcīga ekonomikas ķeza kā ap 2009. gadu. Drīzāk tās būs pasaules ekonomisko norišu atskaņas. Arī ekonomistu prognozes ir līdzīgas. Vairāku banku eksperti izsakās maigi - proti, Latvijas ekonomiskā izaugsme palēnināsies. Savukārt Finanšu ministrija vasarā samazināja IKP izaugsmes prognozi 2020. gadam un nedaudz palielināja inflācijas prognozi.

Aplūkojot Latvijas valsts astroloģisko karti, nelāgas kombinācijas parādās, sākot no maija (līdz nākamā gada maijam), un tās norāda tieši uz problēmām nekustamo īpašumu tirgū. Var notikt kādas straujas un negaidītas pārmaiņas. Maijā problemātiska kļūst arī finanšu tēma saistībā ar ārzemēm. Protams, konkrēti pateikt, kas tieši gaidāms, nav iespējams. Varētu būt versijas, ka citu valstu ekonomiskās problēmas sāk skart arī mūsu ekonomiku. Vai - rodas kādas problēmas ārējo parādu atmaksā u.tml.

Bet ballītei jābūt!

Kamēr prognožu meistari meklē iespējamās problēmas, klāt ir gadumijas svētku laiks, un tas ir jāsvin. Ko darīt Ziemassvētkos un ko Jaungadā?

Par dienas noskaņām parasti atbild Mēness, un, klejojot debesu jumā, tas nonāk te vienā, te atkal citā zodiaka zīmē. Šis debesu spīdeklis ir ašs un šiverīgs.

Ziemassvētku vakarā, 24. decembrī, Mēness atradīsies Strēlnieka zodiaka zīmē, kas ir strauja, tieša, bet draudzīga. Svētku vakaru vislabāk pavadīt kopā ar tuviniekiem, labiem draugiem un domubiedriem. Iespējams, daudz diskusiju būs par politiku, jo arī komunikācijas planēta Merkurs ir Strēlniekā. Var gadīties arī sīki strīdiņi, tomēr pāri visam valdīs draudzīgs optimisms.

Jaungada naktī un 2020. gada pirmajā dienā Mēness atradīsies Zivju zodiaka zīmē. Kopumā planētu aspekti harmoniski un ir piemērots laiks draudzīgām ballītēm, sirsnībai, mīļumam un radošām izpausmēm. Mēnestiņam Zivīs reizumis ir tendence pārspīlēt ar bohēmu - uzmanieties no tās: kas par daudz, tas par skādi.

Kārtīgi un apdomīgi vajadzētu uzvesties vēl viena iemesla dēļ. Proti, 26. decembrī ir Saules aptumsums, un tā ietekme jūtama vairākas nedēļas pirms un pēc šīs dienas. Taču nevajag domāt, ka aptumsuma periodā viss ir slikti. Tas ir piemērots brīdis, lai saliktu punktus uz «i», pārdomātu svarīgāko, nospraustu jaunus mērķus. Vārdu sakot, darītu to, ko vairums cilvēku dara, gaidot jauna gada sākumu.

Pēc austrumnieku ticējumiem nākamā gada valdniece ir Baltā Metāla Žurka, un tās gads oficiāli sāksies 24. janvāra vēlā nakts stundā. Par to, kā nosvinēt vēl vienu Jaungadu un ko tas nesīs mums - kādā no nākamajiem »Vakara Ziņu« numuriem.

Horoskopi 2020. gadam

AUNS

Svarīga darba tēma - būsi noskaņots ar pilnu jaudu doties uz priekšu. Tava rosība aizraus kolēģus un darījumu partnerus, turklāt kontakti veidosies viegli un nesīs augļus. Privātajā dzīvē attiecībām par labu nāks kopīgas lietas. Lai sadzīve veidotos harmoniskāka, runā un stāsti, kas tev šobrīd ir svarīgi.

VĒRSIS

Burvīgs laiks, lai apgūtu kaut ko jaunu. Mācies un paplašini redzesloku. Sirds ilgosies pēc ceļojumiem un jauniem iespaidiem. Dodies aplūkot tālas zemes ar atšķirīgu kultūru, tas ļaus ar svaigu skatu palūkoties uz ikdienišķām dzīves situācijām. Privātajā dzīvē jāuzmanās no sasteigtiem lēmumiem un sakāpinātām emocijām.

DVĪŅI

Ģimenes cilvēkiem ļoti svarīgas būs norises privātajā dzīvē. Kopā ar saviem mīļajiem kaldināsiet nākotnes plānus. Darba kārtībā jautājumi - kā uzlabot vai izremontēt mājokli, kurā skolā sūtīt bērnus, kā nosvinēt ģimenei svarīgus svētkus. Brīvajiem ļaudīm labs laiks privātās dzīves sakārtošanai.

VĒZIS

Labi būtu pievērsties radošam hobijam vai ezoteriskām tēmām un apmeklēt kursus. Satiksi domubiedrus, interesantas personības. Piemērots laiks, lai risinātu īpašuma jautājumus, nokārtotu dažādas darīšanas iestādēs. Profesionālā jomā pārmaiņas. Var gadīties, ka kāda sadarbība izjūk, bet tās vietā rodas jauna.

LAUVA

Parādīsi sevi kā izcilu profesionāli, spīdēsi ar idejām un perfektu komunikāciju. Ja darbosies nopietni un plānveidīgi, tiks dotas iespējas gūt augstus profesionālos panākumus. Privātajā dzīvē uzplauksi, starosi un valdzināsi citus. Ja šobrīd tev ir otrā pusīte, tad novērtē to un neiesaisties dēkās.

JAUNAVA

Darbā vai biznesā svarīgas zināšanas, tāpēc ir vērts uzlabot profesionālās prasmes, apmeklēt kursus vai seminārus. Kāds var saņemt aicinājumu doties strādāt ārpus Latvijas, bet pret darba piedāvājumiem ārzemēs gan izturies kritiski. Privātajā dzīvē gribēsi mieru, stabilitāti un lietu kārtību.

SVARI

Iepazīsi cilvēku patieso dabu, un no tā vajadzētu izdarīt secinājumus. Šogad dzīve piedāvās iespējas tikt skaidrībā ar komunikāciju un izprast, kāpēc ar vieniem saprašanās viegla, bet ar citiem veidojas konfliktsituācijas. Vaļasbrīžos vislabāk jutīsies kopā ar savējiem. Brīvajiem ļaudīm iespējas izveidot stabilas attiecības.

SKORPIONS

Privātajā dzīvē kādam var aktualizēties ārzemju tēma. Skaists, iedvesmojošs ceļojums kopā ar mīļoto vai tikšanās ar cilvēku no citas zemes. Neierasta vide un apstākļi ļaus jūtām uzplaukt ļoti krāšņi. Darba vidē notiekošo neņem tuvu pie sirds, bet raugies, kā izmantot savā labā un palielināt ienākumus.

STRĒLNIEKS

Tevi gaida veiksmes stāsts. Tā kā komunikācija ir tava stiprā puse un optimisms ļauj atsevišķās situācijās neiespringt, daudz ko spēsi vērst sev par labu. Ir dotas iespējas izveidot noderīgus kontaktus un īstajā brīdī satikt vajadzīgos cilvēkus. Attiecībās daudz jārunā un jācenšas izprast situācijas līdz pašai saknei.

MEŽĀZIS

Privātajā dzīvē aizraujošs gads. Būsi pievilcīgs un pratīsi lieliski komunicēt. Personības valdzinājums cilvēkus neatstās vienaldzīgus. Lietišķajā jomā pilna galva ar dažādām idejām, kas var novest pie visnotaļ ienesīgiem pasākumiem. Ja vēl neesi uzņēmēju rindās, ir pienācis laiks par to padomāt.

ŪDENSVĪRS

Ievēro veselīgu dzīvesveidu, pareizu ēšanas režīmu, apmeklē pirtis, SPA vai masāžas salonus. Tas dos enerģiju un spēku. Ja daudz pienākumu, tad noteikti jāatceras par atpūtu un sevis palutināšanu. Attiecībās jāgādā par saskaņu. Ja atradīsi laiku, lai kaut ko pasāktu divatā, mīlestība uzdzirkstīs ar jaunu sparu.

ZIVIS

Ja ir vēlme kaut ko radikāli mainīt profesionālajā sfērā, ir vērts padomāt par savu biznesu. Meklē netradicionālu pieeju un neļaujies ietekmēties, kaut arī citi brīnās un apšauba tavas idejas. Radoša izdoma nodrošinās veiksmi un finansiālo izdevīgumu. Šis gads sekmīgs attiecību veidošanai un stiprināšanai.