Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Skatāmies TV: Pazīstami svešās sejas

© TV3 publicitātes foto

Septembra priekšpēdējā nedēļa izvēlēta par jaunu seriālu dzimšanas un veco reanimēšanas laiku – šaujam salūtu, spridzinām petardes un ritinām sarkano paklāju!

Kad nobeidzās neizprotami populārais pašmāju seriāls UgunsGrēks, seriālu fani jau bija gatavi bērt pelnus uz galvas vai skatīties Bagātie arī raud vai Vienkārši Marija atkārtojumus. Par laimi, zārks nemēdz stāvēt tukšs: no šīs dienas, 18. septembra, pulksten 20.20 ik darba dienu TV3 piedāvās jaunu Latvijā veidotu seriālu Svešā seja. Galvenajās lomās - Dārta Daneviča no Dailes teātra un Kaspars Dumburs no Latvijas Nacionālā teātra. Lai aklimatizācija pie seriāla paietu iespējami ātrāk, vienā no galvenajām lomām būs arī Ģirts Ķesteris, tiesa, nevis ierasti bezmatains, bet apgādāts ar frizūru. Aktieris spēlēs ārstu un plastiskās ķirurģijas klīnikas vadītāju Robertu, pie kura strādās medicīnas māsa Madara (Dārta), un abu ceļi krustosies ar medicīnas studentu Arti (Kaspars). Ņemot vērā, ka šo seriālu veido UgunsGrēka komanda, nekādu augsto mākslu gaidīt nav vērts, taču vismaz seriālumīļiem uz vairākām sezonām nodarbe droši vien būs garantēta.

Savukārt no 21. septembra turpmāk ceturtdienās pulksten 22.10 atkal būs vērojams cits pašmāju seriāls Bitīt’ matos, kas no par apbedījumu biroju pārtapušās frizētavas savu darbību koncentrējis tieši uz miroņu lietām, tāpēc atbilstoši mainījis nosaukumu - trešajā sezonā tas sauksies Bitīt’ kapos. Īsais ievadkurss sižetā ir šāds: Nellijas vadītā apbedīšanas biroja mierīgajām dienām pienācis gals, jo Ojārs atļāvis zem sava jumta atvērt vēl vienu šāda paša rakstura iestādi, savukārt Nellija nebūt negrasās samierināties ar konkurentu klātbūtni. Šķiet, ies apbedīšanai un kapiem netipiski karsti.

Tāpat no 21. septembra turpmāk ik ceturtdienu LNT ēterā būs skatāms realitātes šovs Lauku sēta, kurš piedzīvos savu nu jau ceturto sezonu. No trijiem simtiem potenciālo dalībnieku atlasīts ducis, kas spēkosies par šova galveno balvu - 500 eiro. Prasīgo saimnieku lomā šoreiz iejutīsies Oleksānu ģimene no Ropažu puses Mežkalpiem. «Lauku sētā gaidāmi ne tikai darbi vaigu sviedros, bet arī jestras izdarības - joksēšanās pa pliko, pašiem sava zaļumballe un lauku smeķa baudīšana, kā jau ierasts, būs arī izvillošanās un neiztikt arī bez mutvārdu asumiem,» uz skatīšanos vilina LNT. «Joksēšanās pa pliko» - lai arī tas diez vai būs tas, ko apskatnieks tikko iedomājās, bet skan intriģējoši.

Prieki būs arī ārzemju seriālu un šovu cienītājiem. No pirmdienas pulksten 22 TV3 ēterā atgriezīsies mistikas seriāls Zem kupola - pēc skaita trešā sezona būs pēdējā. Savukārt TV6 šajā pašā dienā, tikai stundu agrāk, sāks demonstrēt šova Ekstrēmie tālbraucēji septīto sezonu, kura galvenā novitāte būs tāda, ka bezceļu lauva Hjū debitēs kā sava uzņēmuma vadītājs.

No otrdienas, 19. septembra, pulksten 20 Kanālā 2 atgriezīsies leģendārās, valdzinošās un vienmēr šarmantās ņujorkietes no kulta seriāla Sekss un lielpilsēta, lai ar saviem piedzīvojumiem iekrāsotu Latvijas rudens vakarus. Sešu sezonu pastāvēšanas laikā seriāls ieguvis septiņas Emmy balvas un astoņas Golden Globe nominācijas. Seriāls netieši kalpojis par iedvesmas avotu miljardiem sieviešu, turklāt, kas interesanti, arī vīriešu auditorijā šis seriāls esot visai iecienīts. Ne tikai tāpēc, ka to skatās mīļotās sievietes, bet arī tāpēc, ka ļauj iepazīt labāk sievietes dabu un vēlmes, kuras dažreiz paliek nepateiktas.

Savukārt 360TV otrdien, 19. septembrī, pulksten 13 piedāvā biogrāfisko filmu Cilvēkstāsti: Hjū Lorijs, kurā varēs iepazīt daudzšķautņaino Doktora Hausa lomas atveidotāju. Lorijs ir ne tikai talantīgs aktieris, bet arī rakstnieks, režisors, mūziķis un dziedātājs. 2008. gadā Lorijs tika atzīts par visu laiku seksīgāko dakteri pasaules kino, taču dažādu iemeslu dēļ pārtrauca filmēties seriālā. Viens no šiem iemesliem bija sievas Džo Grīnas lūgums: viņa sūdzējās, ka vīra aizņemtības dēļ pārāk daudz laika nākoties pavadīt vienai pašai. Jāpiebilst, ka ceturtdien, 21. septembrī, pulksten 13 kanāls 360TV rubrikā Cilvēkstāsti piedāvā iepazīties ar vēl kādu interesantu zvaigzni - Patriku Dempsiju, kura vārds pie izklaides industrijas apvāršņiem parādījās 80. gadu beigās, pēc tam nozuda ar dalību komerciāli neveiksmīgās filmās, bet beigu galā viņš atkal atžirga ar dalību seriālā Grejas anatomija.

Ja par kaut ko jautrāku un domāšanas agregātu absolūti neprasošu, tad - Lattelecom televīzijā 360TV sestdienās pulksten 21 turpinās pašmāju aizraujošais piedzīvojumu šovs Blonds un vēl blondāks, kura ietvaros aktieris Rihards Lepers un dziedātājs Nauris Brikmanis iekuļas dažādos neiespējamos piedzīvojumos. Šoreiz abi dosies no Ļvovas uz Karpatiem - uz kalnu kūrortu Bukovelā. Pa ceļam abi ēdīs vareņikus, vietējiem mēģinās iemācīt katrs savu latviešu četrrindi, bet pēc tam startēs kalnu bezceļa trasē ar padomjlaikos tik iecienītajiem bobikiem jeb UAZ markas automašīnām. Kāpēc ceļabiedrs un instruktors lamāsies ar necenzētiem vārdiem? Droši vien būs, par ko.