Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

"Lattelecom" piedāvās ekskluzīvu pieeju plašākajam olimpisko spēļu kanālu klāstam

LATTELCOM noslēgtā vienošanās ar Discovery Communications ir plats solis Eurosport un Discovery kanālu pieejamības uzlabošanai Latvijā, kas Latvijas iedzīvotājiem dos līdz šim nebijušu iespēju sekot līdzi savu iecienīto sportistu startiem augsta līmeņa sacensībās, turklāt arī olimpiskajās spēlēs © Publicitātes foto

Noslēdzot vienošanos ar Discovery Communications, kas pārstāv globālos zīmolus Discovery un Eurosport un vienlaikus ir ekskluzīvo tiesību turētājs olimpisko spēļu atspoguļošanai Eiropā periodā no 2018. līdz 2024. gadam, Lattelecom ieguvis ekskluzīvās tiesības retranslēt olimpiskās spēles un citus aktuālākos sporta un izklaides notikumus. Līdz ar to Lattelecom televīzijas skatītājiem HD kvalitātē tiks nodrošināts plašākais 2018. gada Phjončhanas ziemas un 2020. gada Tokijas vasaras olimpisko spēļu pārraižu piedāvājums.

Eurosport un popup olimpisko spēļu kanāli TV un internetā

Noslēgtā vienošanās ir līdz šim vērienīgākā Lattelecom televīzijas pastāvēšanas vēsturē. Tā paredz, ka papildu Eurosport kanāliem Lattelecom televīzijā ziemas olimpiskajām spēlēm varēs sekot līdzi vēl vismaz trijos īpaši šim pasākumam izveidotos jeb popup HD kvalitātes kanālos, savukārt vasaras spēlēm - ne mazāk kā septiņos popup kanālos. Šos kanālus Eurosport nodrošinās olimpisko spēļu laikā, turklāt izcilā kvalitātē.

Līdz ar noslēgto vienošanos tiesības sacensību retranslēšanai iegūtas arī digitālajā vidē - lietotnē Shortcut, kur olimpiskās spēles būs redzamas 24 stundas diennaktī ikvienā vietā Latvijā - visos interneta tīklos no jebkuras ierīces - mobilā tālruņa, datora, televizora.

«Šī vienošanās paplašina mūsu stratēģisko partnerību ar Lattelecom un lielākajai daļai Latvijas mājsaimniecību nodrošinās daudzveidīgas iespējas dzīvot līdzi pasaules galvenajam sporta notikumam. Eurosport un Latvijas sporta fanus vieno entuziasms, tādēļ sniegsim līdz šim nepieredzētu pieeju olimpisko spēļu norisei. Īpaši Latttelecom televīzijas klientiem turpmāk būs iespēja piekļūt Discovery jaunā pakalpojuma MoreD video saturam, kas sniedz piekļuvi populārākajiem Discovery šoviem, piedāvājot jaunu skatīšanās pieredzi,» saka Anna BērdinaPaka (Anna Burdin Pak), Discovery Networks viceprezidente, Ziemeļaustrumeiropas reģiona vadītāja.

Shortcut - vienīgā tiešsaistes platforma

Ar jauno vienošanos Lattelecom iegūst arī retranslēšanas tiesības Eurosport 1 un Eurosport 2, kā arī Discovery kanāliem Latvijā, piemēram, Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Discovery Showcase, Discovery Science , ID Xtra, DTX . Būtiski, ka visi kanāli tiks pārraidīti augstas izšķirtspējas kvalitātē, kas sniedz patiesu gandarījumu par redzēto un dos iespēju novērtēt visas attēla nianses. Turklāt Lattelecom filmu, seriālu un tiešraižu lietotne Shortcut būs vienīgā interneta tiešsaistes platforma, kas turpmākos gadus nodrošinās iepriekšminētos kanālus.

Vienlaikus Shortcut klientiem būs iespēja papildus vērot labākos Discovery dokumentālos un populārzinātniskos seriālus, kas atbilstoši stratēģijai mainīsies reizi ceturksnī. Jau šogad Shortcut skatītāji var vērot iecienītās Predators Up Close With Joel Lambert, Swimming With Monsters: Steve Backshall un Bear Grylls: Escape From Hell un citas pārraides.

Vimbldona, basketbols un hokejs

Noslēgtā vienošanās Lattelecom televīzijas skatītājiem līdz pat 2019. gadam ļaus sekot līdzi arī prestižajam Vimbldonas tenisa turnīram, kas līdz šim Latvijā bija visai ierobežoti pieejams. Visā pasaulē populārā tenisa turnīra translācija HD kvalitātē notiks Eurosport 2 kanālā, kura īpašā versija būs pieejama tikai Lattelecom televīzijas klientiem.

Par papildu ieguvumiem Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis skaidro: «Lattelecom televīzijas klienti varēs vēl plašāk sekot līdzi Latvijas labāko sportistu startam nozīmīgākajās pasaules līmeņa sacensībās. Basketbols, pasaules čempionāts hokejā, rallijkross vai pludmales volejbols - tā ir tikai daļa no Lattelecom sporta satura. Ar jauno vienošanos izvēlei pievienojam arī nākamās ziemas un vasaras olimpiskās spēles.»