Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: The Rolling Stones "On Air"

© Publicitātes foto

“The Rolling Stones” – vai gan par šo grupu nepieciešami kādi komentāri vai paskaidrojumi?!

Izveidota tālajā 1962. gadā, taču joprojām ir pie labas veselības un koncertē, tiesa, ar studijas darbiem vairs īpaši neaizraujas. Iepriekšējais studijas albums “A Bigger Bang” tika izdots 2005. gadā, bet pirms tā klajā nākušais “Bridges To Babylon” ir datējams ar 2997. gadu. Arī pērn “rollingu” nometne faniem dāvāja ripuli “Blue & Lonesome”, taču tajā bija apkopotas dažādu pazīstamu blūza melodiju kaverversijas. Arī “On Air” nav novitāšu, bet gan dažādu “Radio BBC” studijā laika posmā no 1963. - 1965. gadam ierakstītu melodiju apkopojums. Kopumā 18 retas dziesmas, kurām albuma “deluxe” versijā nāk klāt vēl 14. Šis ieraksts ir interesants arī no tajā iesaistīto mūziķu viedokļa - līdzās stacionārajiem “rollingzauriem” Mikam Džegeram (vokāls), Kītam Ričardsam (ģitāra) un Čārlijam Votsam (bungas) te dzirdama arī pāragri mirušā Braiena Džounsa ģitāra un Bila Vaimena bass.

PAR. No dubultniekā iekļautajām dziesmām astoņi ir līdz šim albumos neizdotie gabali, taču arī izdotie ir interesanti kaut vai no 60. gadu vidus skanējuma viedokļa, ja precīzāk - kā tas tehniski uzlabots ar dažādiem “Abbey Road” skaņas tehniķu šī gadsimta paņēmieniem. Ja “(I Can’t Get No) Satisfaction” skan un skanējis labi jebkuros laikos un jebkurā versijā, tad šoreiz īpaši gribētos izcelt “It’s All Over Now” un “Route 66”, kurās var papilnam papriecāties par blūzroka cienīgo ģitārskanējumu.

PRET. Šis ieraksts lielākoties liksies vērtīgs tikai “The Rolling Stones” faniem un arī tad ne visiem, jo diez vai katrs atļausies tērēties, lai savā īpašumā iegūtu astoņus neizdotus gabalus. Pārējie taču viņiem jau tāpat ir.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.