Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Reiniks vēlas atmest smēķēšanu, bet baidās "uzresnēt"

© Ingrīda Punka

Kas gan tā būtu par Vecgada ballīti, ja tajā netiktu prātots par obligāti paveicamajiem jaunā gada projektiem, mērķiem un iecerēm? Ne viens vien ticējums vēsta, ka gadumijā, kad pulkstenis sit divpadsmit, uz baltas papīra lapas precīzi jānoformulē savas vēlmes. Kā mēs zinām, domām ir liels spēks un, kas zina, iespējams, arī piepildās!? Iztaujājām pašmāju slavenības, lai uzzinātu, kādas ir viņu jaunā gada apņemšanās.

«Ja godīgi, tad šoreiz man nav neviena apņemšanās izdomāta. Ja iepriekšējos gados biju kaut ko apņēmies, tad šogad man ir pilnīgi balta lapa, un nezinu, ko jaunais gads man ir sarūpējis.

Piemēram, 2017. gadā man nebija apņemšanās izdot savu nošu grāmatu, nezināju arī to, ka būs koncerttūre, bet tas viss bija. Pagājušajā gadā es apņēmos mācīties spāņu valodu. To tiešām arī īstenoju vienu mēnesi, pirms aizbraucu uz Kubu. Bet, atgriežoties Latvijā, mana spāņu valodas karjera beidzās. Tagad domāju aizbraukt uz vēl kādu Latīņamerikas valsti atpūsties, jo esmu ļoti noguris, tādēļ savu spāņu valodas vārdnīcu būtu jāver atkal vaļā. Esmu arī sapratis, ka apņemšanās ir tāda viena mēneša padarīšana. Piemēram, apņemies, ka iesi uz sporta zāli, un to vienu mēnesi arī cītīgi ej, bet tad aizmirsti, un apņemšanās ir kaķim zem astes.

Šogad es varētu atmest pīpēšanu. Jau tagad to varētu sākt darīt, bet man ir viens iemesls, kādēļ baidos atmest smēķēt. Man ir bail, ka es pēkšņi uzresnēšu. Runā, ka tā notiek, un es pašlaik neesmu gatavs šim riskam. Pīpēšana būtu galvenais netikums, ko vēlētos atmest, bet atteikties no iedzeršanas ar draugiem ballītēs gan nevēlos. Tagad pat skaitās nemoderni pīpēt un arī uz cigarešu kastītēm liek tās briesmīgās bildītes ar saukļiem - atmetiet smēķēšanu tagad! Tagad? Nē!!! Tādēļ es pagaidām palikšu nemoderns,» tā Lauris Reiniks.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv