Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Stokholmā noslēdzas Eltona Džona atvadu koncertturneja

© AFP/Scanpix/Leta

Britu rokmūziķis sers Eltons Džons sestdien Zviedrijā uzstāsies "savā pēdējā atvadu koncertā", tādējādi noslēdzot karjeras pēdējo koncertturneju.

76 gadus vecais mūziķis ir paziņojis, ka vairs nedosies koncertturnejās un pēdējais koncerts dzimtajā Lielbritānijā notika jūnijā Glastonberijas festivālā, savukārt turnejas "Farewell Yellow Brick Road" pēdējais koncerts sestdien notiks Stokholmas "Tele2 Arena".

Turneju "Farewell Yellow Brick Road" Eltons Džons sāka 2018.gadā, bet tā vairākkārt tika apturēta gan pandēmijas dēļ daudzviet noteikto ierobežojumu dēļ, gan saistībā ar paša mūziķa saslimšanu ar Covid-19.

Eltona Džona skatuves karjera ir turpinājusies vairāk nekā 50 gadus.

Leģendārā mūzika atvadu turneju ar vairāk nekā 300 koncertiem izdevums "Billboard" atzinis par vienu no ienesīgākajām turnejām pasaules vēsturē un pirmo, kuras biļešu ieņēmumi pārsnieguši 900 miljonus ASV dolāru (827 miljoni eiro). Pats Džons ir paziņojis, ka viņa koncertus klātienē baudījuši vairāk nekā seši miljoni cilvēku.

Par pēdējo koncertturneju Džons paziņoja pirms pieciem gadiem, uzsverot, ka viņa dzīvē ir mainījušās prioritātes un viņš vēlas pievērsties ģimenei - vīram - kanādiešu kinematogrāfistam Deividam Fērnišam - un abiem bērniem.

Gaidāms, ka pieckārtējais "Grammy" balvas ieguvējs turpinās rakstīt un ierakstīt jaunu mūziku, cita starpā sadarbojoties arī ar citiem māksliniekiem.