Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

Patriks Pētersons izdod personisku singlu ar retro videoklipu

© Publicitātes foto

Ar jaunu dziesmu “Why” klajā nācis mūziķis Patriks Peterson - tā vēsta par sarežģītu apjukuma, bet tajā pašā laikā arī nebeidzamas cerības piepildītu mīlestības ceļu. Singlam tapis arī video, kas radīts retro noskaņās.

Dziesmas “Why” mūzikas un vārdu autors ir pats Patriks Pētersons, bet producējis viņš to kopā ar Kasparu Ansonu, kuram uzticēta arī dziesmas pēcapstrāde. Radošajā procesā piedalījušies arī Jānis Kalniņš (ģitāra), Raivo Vaivars (bass) un Artis Orubs (bungas).

“Caur dvēseliskiem vārdiem un vokālu Patriks stāsta par pārdzīvojumiem, kas rodas mirklī, kad mīlestība kļūst sarežģīta un neskaidra. Tas ir milzu apjukums un reizē arī nebeidzama cerība. Šajā skaņdarbā klausītāji var sagaidīt autentisku, bet tajā pašā laikā senlaicīgu skanējumu, ko Patriks īstenojis, iedvesmojoties no 70. gadu mūzikas, tomēr vienlaicīgi saglabājot mūsdienu popmūzikas nianses,” informē dziedātāja komanda. “Laikam tomēr esmu sena dvēsele,” joko pats Patriks.

“Domāju, ka šo dziesmu sapratīs ikviens, kurš savās attiecībās kādreiz ir nokļuvis neskaidrību strupceļā. Vienalga, vai tās ir neskaidrības par esošo vai par nākotni - būt neziņā un meklēt atbildes tur, kur tās nespēj atrast, ir patiesi mulsinoši. Vislabāk savas emocijas vienmēr esmu varējis iztulkot, pārvēršot tās dziesmā, tāpēc visas dziesmas, ko pats rakstu, vienmēr ir personiskas. Daudzas no šīm emocijām noteikti pazīst arī klausītāji, tāpēc ceru, ka šī dziesma rezonēs, un katrs spēs tajā saklausīt kādu savu piedzīvojumu vai pārdzīvojumu, kas reiz pieredzēts, nebaidoties ieskatīties tam tieši acīs,” saka Patriks.

Jāpiebilst, ka dziesmas “Why” video filmēts Tallinā. Klipa režisors ir Hans Linnutaja, bet galvenā operatore - Elīza Dombrovska. “Dziesmā paustās sajūtas centāmies vizualizēt, tāpēc videoklips, nenoliedzami, arī ir retro noskaņās,” skaidro Patriks.