Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

Santa Šillere izdod skaņdarba “Ziedonī” dzīvo ierakstu

© Anna Zankovska

Džeza dziedātāja Santa Šillere kopā ar pianistu Edgaru Cīruli izdevusi dzīvo ierakstu skaņdarbam ar nosaukumu “Ziedonī”, kas tapis unikālajā “Klavins Piano” koncertzālē Kuldīgā.

Skaņdarba “Ziedonī” pamatā ir Aspazijas vārdi, kas apspēlēti caur baroka lielmeistara Johana Sebastiana Baha reminora prelūdiju. Šis neierastais salikums tika prezentēts dziedātājas Santas Šilleres 2023. gada nogalē izdotajā debijas albumā “Other Ways”, bet tagad kompozīcijai izveidota uz improvizāciju un emocijām balstīta versija, kas tapusi kopā ar pianistu un komponistu Edgaru Cīruli.

“Šis ir vienīgais “Other Ways” skaņdarbs, kas nav manis komponēts, tāpēc šķita zīmīgi gadu pēc albuma ieraksta Polijā tam sniegt vēl vienu versiju kopā ar Edgaru. Mūsu abu muzikālie dzīves ceļi ir caurvijuši kā džeza, tā arī klasikās mūzikas ievirzi, un šie ceļi ir tie, kas pavisam organiski satiekas “Ziedonī”. Baroks un mūžam zaļā Aspazija, kombinācijā ar gaišo koncertzāli un pavasara ienākšanu, bija skaists brīdis, ko notvert un atzīmēt,” savas sajūtas apraksta Santa Šillere.

“Ieraksts tapa Kuldīgā. Tas bija īpašs notikums, jo mums bija iespēja to veikt, izmantojot pašmāju zīmola “Klavins Piano” klavieres. Novēroju, ka tām piemīt klusināts un reizē vizuļojošs skanējums, radot trešo skata punktu. Bahs satiek Aspaziju, un tiem pievienojas Kļaviņa “Una Corda”,” par ieraksta gaitu stāsta Cīrulis. Ierakstam tapis arī video, kuru iemūžinājis Ēriks Radželis.