Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

Nedēļas nogalē Rīgā norvēģu tubista Daniela Herskedāla solokoncerts

© Publicitātes foto

Eiropas tūres ietvaros ar koncertu K.K. fon Stricka villā 13. aprīlī viesosies mūziķis un komponists Daniels Herskedāls (Daniel Herskedal). Šis solās būt viens no spilgtākajiem pavasara mūzikas kultūras notikumiem Rīgā gan pūšamo instrumentu virtuoziem, gan ikvienam aizraujošas mūzikas cienītājiem.

Daniel Herskedal pazīstams kā izcils norvēģu tubas spēlētājs un komponists. “Mākslinieks radījis unikālu mūzikas valodu, kurā saplūst džeza brīvība, klasiskās kompozīcijas elegance un nepieradinātais ziemeļu dabas skarbums. Mūziķis ir pazīstams ar spēju paplašināt sevis pieradinātā mūzikas instrumenta izteiksmes iespējas, radot dziļi emocionālus un kinematogrāfiskus skaņdarbus,” tā viņu piesaka koncerta organizatori. Herksedāls zināms arī kā filmu mūzikas komponists - kinolentei “Pēdējais melnais vīrs Sanfrancisko”, kuras producents ir Breds Pits.

Herskedāls ir guvis starptautisku atzinību ar vairākiem albumiem, bet viņa jaunākais, 2024. gada martā izdotais darbs “A Single Sunbeam” ir kā kulminācija mūziķa radošajam ceļojumam. “Albumā apvienotas ambientas tekstūras, pārdomu pilnas, atmosfēriskas un aizraujošas melodijas, kurās tuba un basa trompete skan ar nebijušu siltumu un bagātību.”

Jāpiebilst, ka Rīgā koncerta apmeklētājiem būs ekskluzīva iespēja klausīties arī kompozīcijas no Herskedāla soloalbuma, kas vēl tikai iznāks šā gada septembrī.