Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

Indī grupa “Sub Scriptum” patēriņa kultūras centrā ierakstījuši albumu

© Publicitātes foto

Indī grupa “Sub Scriptum” februāra vidū iepirkšanās centrā “Akropole Alfa” bija noorganizējusi improvizētu ierakstu studiju ar nosaukumu “Sub būris”. Tur četru dienu laikā sarakstītas četras dziesmas, radošajā procesā piedaloties tādiem viesmāksliniekiem kā Ozols, Andrejs Osokins un Nils Īle.

“Grupa “Sub Scriptum” iedvesmojas no mūsdienu patērētāju laika notikumiem, tāpēc arī skaņu studijas ievietošana lielveikalā bija likumsakarīga - pēdējos divdesmit gadus tos pazīstam kā sava veida kultūras centrus,” norāda grupas komanda. Darba produktivitāti veicināja tiešsaistes straumēšana internetā, kuru varēja vērot tie skatītāji, kas netika grupu apciemot klātienē. Kad grupa devās pusdienu pauzē, skatītājus ar intervijām intriģēja Ēriks Palkavnieks, kas sarunājās ar Katrīnu Gupalo, Andreju Osokinu, Ozolu u.c.

“Cilvēki mēdz iztēloties, ka māksla rodas apgarotā vidē, kur visi traucēkļi ir novērsti. Tādēļ ir vērts paskatīties, ko dara tavs radošums un mūza apstākļos, kuros ir pilns ar lietām, kas tevi var izsist no sliedēm. Un rezultāts galu galā ir interesants,“ prāto šī neparastā darba producents Kaspars Ansons.

“Ierobežotais laiks ļoti palīdzēja paturēt fokusā dziesmu. Arī nākotnē mēs plānojam strādāt pēc principa, ka vispirms radām dziesmas karkasu un tad piestrādājam pie niansēm. Ārpus mūzikas radīšanas šis projekts ļāva pierast pie lielākas uzmanības: garām ejošie cilvēki fotografēja būrī notiekošo, un sākumā tas man bija neierasti, bet vēlāk saproti, ka esi savā lietā un sāc to izbaudīt, neatkarīgi no apkārtējiem. Cilvēki runā par šo projektu gan labu, gan sliktu, un tas abos gadījumos ir forši - tas nozīmē, ka mūsu darbs ir ievērots. Tagad atliek to salikt kopā un atrādīt cilvēkiem,” saka Kristers Rudzītis, grupas līderis un “Sub būris” idejas autors un projekta vadītājs.

Kamēr albums vēl tiek slīpēts pēcapstrādē, grupa pāris jaunās dziesmas nospēlēs šo sestdien, 13. aprīlī, esot grupas “Līvi” īpašajiem viesiem viņu koncertā “Palladium Rīga”. Albuma izdošana un prezentācijas koncerts plānots maijā.