Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Atklās Indriķa Ģelža personālizstādi

Šovakar plkst.17 Rīgas mākslas telpas "Intro" zālē tiks atklāta Indriķa Ģelža personālizstāde "Precizējot izvirzītās versijas par vienu indivīdu (Nemanāma atšķirība)".

"Atšķirība starp parasto un neparasto var būt gandrīz nemanāma. Izstādē būs apskatāmi četri precizējumi par vienu indivīdu, kuri, balstoties uz vienu kļūdu, cenšas sadzīvot ar notikušo incidentu. Izstādes ideja balstīta uz personīgu ikdienas notikumu, kad, pieļaujot vienu kļūdu, cieta visi, izņemot mani," raksta Indriķis Ģelzis.

Izstādi veido pieci jauni darbi speciāli Intro zālei: Leņķis, Trīs atmiņas par vienu objektu, Piekabe. Kolonna un Fotogrāfija. Šie objekti sava neparastā izskata dēļ atsauc atmiņā pirms simt gadiem kultivēto sirreālismu, taču faktūra ir atšķirīga: ja sirreālisms darbojas kā politika, kā stratēģija un taktika, kas piedāvā šķietami universālu kultūras modeli, tad Indriķa Ģelža "Precizējot izvirzītās versijas par vienu indivīdu (Nemanāma atšķirība)" var saukt par spekulāciju, ko uzskatāmības labad papildina vizuāli tēli. Šī izstāde nerada jaunu pasauli, bet mēģina saprast veco. Šī māksla ir atskurbinoša, nevis apreibinoša un ar savu nepasludināto, bet sajūtamo vēsumu piestāv 21. gadsimtam.

1988.gadā dzimušais Ģelzis ir beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu. "Precizējot izvirzītās versijas par vienu indivīdu (Nemanāma atšķirība)" ir mākslinieka trešā personālizstāde. Ģelzis piedalījies izstādēs un festivālos Vācijā, Holandē, Francijā, veidojis personālizstādes "kim?" laikmetīgās mākslas centrā un Cēsīs 2011.gada vasarā. Ģelzis ir grupas "Instrumenti" singla "Heartcore" videoklipa režisors.

Ģelža izstāde "Precizējot izvirzītās versijas par vienu indivīdu (Nemanāma atšķirība)",kuras kuratore ir Inga Šteimane, "Intro" zālē būs skatāma no 25.janvāra līdz 6.martam.