Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

KARSTĀS VĒSTULES: Ziemassvētku pastā pirmās vēstules

© F64

Neatkarīgās Ziemassvētku vecīša Karsto vēstuļu pastā saņemtas pirmās vēstulītes, kuras šodien sākam publicēt.

Pirmo vēstuli Neatkarīgā saņēma no Pētera Klindžāna, kurš ārstējas slimnīcā Rīgā, bet dāvanā Ziemassvētkos lūdz sev portatīvo datoru, jo ikdienu viņš pavada uz gultas savas invaliditātes dēļ. Ziemassvētku vecītis saņēmis arī vēstulīti no aprūpes centra, kurā dzīvojošajam Agrim ļoti būtu nepieciešami zīmēšanas piederumi. Atbalsts viņam palīdzētu ikdienu pansionātā padarīt daudz piepildītāku un gaišāku. Ziemassvētku vecīša Karsto vēstuļu pastam aicinām rakstīt vai sazināties ar «pastnieku» cilvēkus, kuri vēlētos kādam palīdzēt - gan kādam no tiem, kuri jau uzrakstījuši vēstules, gan citiem.

Otas un krāsas

Ziemassvētku vecītim lūdzu dāvanu. Es esmu viens un dzīvoju pansionātā - Aknīstes sociālās aprūpes centrā. Man ļoti patīk zīmēt. Dāvanā es vēlētos saņemt dažādas krāsas, papīru, līmi, spīdīgās līmes, «flaumasterus», otas un vēl kaut ko. Būšu pateicīgs par jebkādu dāvanu, ko varēšu izmantot zīmēšanā.

Agris Priede, Aknīstes Veselības un sociālās aprūpes centrs, Skolas iela 9, Aknīste, Aknīstes novads, LV5208

Datoru projektiem

Mani sauc Lauma Vuškāne. Man ir desmit gadu. Mēs esam kopā seši. Mamma, tētis, es un trīs brāļi. Dzīvojam labi. Mūsu ģimene agrāk dejoja tautas dejas, tagad mēs dejojam ar brāli. Es dāvanā vēlētos klēpjdatoru, lai varētu mācīties gatavot projektus.

Lauma Vuškāne, Vecpalejas, Ozolnieku novads, LV3018 (mammas tālrunis 26562434)

Mazmeitai akordeonu

Lūdzu, uzklausi mani! Mani sauc Jānis Miklāvs, un man ir 83 gadi. Dzīvoju viens ar savu nelielo pensiju. Man ir dažas vistiņas un sunītis. Ir četras mazmeitas, kuras dzīvo Liepupē. Gribētos iepriecināt un pārsteigt mazmeitiņu Robinu, kura mācās 4. klasē Lādezera vidusskolā un šogad iestājās Limbažu mūzikas skolā akordeona klasē. Pāris mēnešos jau iemācījusies skaisti spēlēt pēc notīm. Gribētos viņai uzdāvināt akordeonu, bet nav tādas rocības, jo slimoju ar sirdi. Es atdāvināju mazmeitiņai savu akordeonu, kuram ir jau pāri par 60 gadiem un ir krietni nospēlēts.

Jānis Miklāvs, Mazgribuļi, Limbažu pagasts, Limbažu novads, LV4001 (tālrunis 29233242)

Dzirdes aparātiņu

Mani sauc Raita Strazdiņa. Es dzīvoju viena pati, man ir 79 gadi. Lūdzu Ziemassvētku vecītim dzirdes aparātiņu.

Raita Strazdiņa, Meža iela 11 - 8, Tukums, Tukuma novads, LV3101 (tālrunis 63122255)

Pensionāram datoru

Lūdzu uzdāvināt man portatīvo datoru Asus. Mani sauc Pēteris, un esmu vientuļš 1. grupas invalīds, guļošs. Man gribētos sazināties un kontaktēties ar citiem cilvēkiem, un uzzināt, kas notiek pasaulē. Tieši pašlaik ārstējos slimnīcā Gaiļezers.

Pēteris Klindžāns, Rēzeknes iela 32 - 8, Preiļi, LV5300 (tālrunis 28270598)