Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Ādažos noslēdzas vērienīgas militārās mācības

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Ādažos šodien noslēgsies starptautiskās mācības "Summer Shield XIV", kurās piedalījās vairāk nekā 1200 karavīru, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

17.aprīlī sākušās gadskārtējās mācībās piedalījās karavīri no Latvijas, ASV, Bulgārijas, Igaunijas, Kanādas, Lietuvas, Lielbritānijas, Luksemburgas, Rumānijas, Slovākijas, Vācijas un Zviedrijas. Tādējādi karavīriem tika nodrošināta iespēja trenēties starptautiskā vidē.

Šogad mācībās tika trenētas plaša spektra kaujas atbalsta spējas - artilērijas, pretgaisa aizsardzības, izlūkošanas, aizsardzības pret masu iznīcināšanas ieročiem, kaujas inženieru un konstrukcijas inženieru un prettanku spējas. Mācībās prasmes uzlabos arī apvienotā uguns atbalsta priekšējie novērotāji un gaisa atbalsta kontrolieri, kā arī Medicīnas rota un transportēšanas apakšvienības.

Mācības "Summer Shield" Latvijā notiek kopš 2004.gada, un sākotnēji tā galvenais uzdevums bija sagatavot vienības dalībai koalīcijas spēku operācijā Irākā.

Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Kopš 2014.gada mācības ir iekļautas NATO vingrinājumu un mācību sarakstā un tās ir atvērtas dalībai ikvienai no alianses dalībvalstīm. Pērn tajā piedalījās vairāk nekā 1300 karavīru.