Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kādi laikapstākļi gaidāmi šonedēļ

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Šodien laika apstākļus noteiks zema spiediena ieplaka un virs Latvijas veidosies gubu-lietus mākoņi, līdz ar to daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, vietām, galvenokārt centrālajos un austrumu rajonos, ducinās arī pērkons. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi prognozē, ka turpmākajās nedēļas laikā laikapstākļi pakāpeniski uzlabosies.

Sinoptiķi prognozē, ka pirmdien gaidāmas lokālas, intensīvas pērkona lietusgāzes. Iespējama arī krusa. Maksimālā gaisa temperatūra šodien +17, +22 grādi.

Turpmākajās dienās virs Baltijas jūras reģiona atkal sāks pastiprināsies augsta spiediena apgabals, un šī brīža prognozes liecina, ka darba nedēļas laikā būtiski nokrišņi Latvijā vairs nav gaidāmi, vien atsevišķos rajonos iespējams neliels lietus. Vējš nedēļas lielāko daļu būs lēns līdz mērens.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Otrdien un trešdien gaisa temperatūra gaidāma salīdzinoši zemāka nekā aizvadītajā nedēļas nogalē: gaiss dienas laikā iesils vien līdz +9, +15 grādiem, naktīs dažviet iespējama arī salna: 0, -2 grādi.

Tomēr nedēļas vidū Latvijā atkal sāks ieplūst siltāks gaiss, līdz ar to maksimālā gaisa temperatūra dienā pakāpeniski paaugstināsies - nedēļas beigās termometra stabiņš dienas laikā atsevišķos rajonos sasniegs pat +20, +25 grādus.