Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

VIDEO: Latvijā ierodas Kanādas bruņoto spēku tehnika

© Ekrānšāviņš no video

12. augustā Rīgas ostā ieradās Kanādas bruņoto spēku tehnika un ekipējums, lai sniegtu papildu atbalstu militārajās mācībās, kurās piedalās Kanādas vadītā NATO daudznacionālā bataljona kaujas grupa un citi sabiedrotie. Kanādas bruņotie spēki netiešās uguns atbalsta spēju pilnveidošanai uz Latviju nosūtījuši artilērijas bateriju, kuras sastāvā ir aptuveni 100 Kanādas karaliskās artilērijas (Royal Canadian Horse Artillery) vienības 1. pulka karavīri, četras haubices “M777”, kaujas atbalsta tehnika un ekipējums, kas tiks izmantots mācību vajadzībām.

Artilērijas baterija ir bruņoto spēku kaujas atbalsta apakšvienība. To veido aptuveni 100 karavīri, kuru rīcībā ir lielkalibra ieroči un munīcija. Artilērijas baterijas uzdevums ir koordinēt un nodrošināt netiešās uguns atbalsta spējas.

Nosūtot uz Latviju papildu militāro aprīkojumu un karavīrus, Kanādas bruņoto spēku mērķis ir atbalstīt daudznacionālo kaujas grupu gan rudenī gaidāmo mācību laikā, tai skaitā starptautiskajās militārajās mācībās “Sudraba bulta”, gan arī turpmākajā apmācībā.