Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Laikapstākļi brīvdienās: No iespējamiem karstuma rekordiem līdz pērkona negaisam

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Darba nedēļas pirmā puse tika aizvadīta zem augsta spiediena apgabala ietekmes, kas atnesa saulainu laiku. Tajā pašā laikā skaidras debesis nozīmē, ka naktīs gaiss strauji atdziest. Minimālā gaisa temperatūra 15. augustā zāles virskārtā dažviet pazeminājās līdz pat 0 °C. Darba nedēļas otro pusi jau iezīmē zema spiediena ieplaka, kas radīja pozitīvus apstākļus lietus-gubu mākoņu izveidei, kas vietām nesa pērkona negaisu.

Brīvdienās iezīmēsies nepastāvīgi laika apstākļi. Tos noteiks ciklons ar centru virs Skandināvijas, kā ietekmē Latvijā sestdien ieplūdīs ļoti siltas gaisa masas. Gaisa temperatūra dienvidu rajonos paaugstināsies līdz +28...+29°. Tomēr no rietumiem Latviju šķērsos atmosfēras fronte ar nokrišņu zonu, līdz ar to teritorijas lielākajā daļā līs mērens lietus. Zonas priekšgalā gaidāmas arī pērkona lietusgāzes ar brāzmainu vēju. Rīgai šī zona pietuvosies pēcpusdienā. Līdz tam gaiss galvaspilsētā iesils līdz +28°.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Nakts uz svētdienu būs lietaina, bet samērā silta, jo termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +14...+17° atzīmēm, tomēr svētdiena būs vēsāka un gaiss neiesils vairāk par +20° (arī Rīgā prognozes uzrāda šādu temperatūra) . Dienas gaitā aiz frontes būs vērojams neliels īslaicīgs lietusno gubu-lietus mākoņiem.