Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

FOTO: Par godu izrādei Nacionālajā teātrī tapusi īpaša fotosesija

© Ekrānšāviņš no facebook/ Latvijas Nacionālais teātris

Jau nākamnedēļ Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos Vladislavs Nastavševa iestudētā izrāde "Trīs māsas. Refleksija." Par godu izrādei tapusi īpaša fotosesija.

Izrādes programmiņā būs teikts: "1900. gads, kad sarakstīta Antona Čehova luga “Trīs māsas”, noteikti ir viens no interesantākajiem gadiem jaunāko laiku vēsturē - mainās 19. un 20. gadsimts. 19. gadsimts paņem sev līdzi ne tikai garās sieviešu kleitas vai sveču gaismu, vietā piedāvājot sieviešu tiesības un elektriskās spuldzītes, vēsturē lēnām aizritinās sapnis par pilsētu, jo pilsēta kļūst par ikdienu, kas ne vienmēr ir mākslas notikumu piepildīta, fonā šķindot vīna glāzēm kafejnīcās."

"Pilsēta ir garas darba stundas, lai nopelnītu maizi, svaiga gaisa un zaļu koku trūkums, kā arī pilnīgi citas cilvēku savstarpējās attiecības. Tomēr Maskavas tēls “Trīs māsās” vēl ir paradīze, māsu dzīvē - zudusī paradīze, jo Maskavā pagājusi viņu bērnība, kamēr viņu jaunība, viņu labākie dzīves gadi aizrit provinces pilsētiņā, jo uz turieni nozīmēts dienēt viņu tēvs - baterijas komandieris. Kopš tēva nāves pagājis gads, lugas 1. cēliens rit jaunākās māsas Irinas vārda dienā maija ziedonī. Šāda ir ekspozīcija, ar kādu sākas viena no pasaules nozīmīgākajām lugām, kas piedzīvojusi tūkstošiem interpretāciju un ko autors iecerējis kā komēdiju."

Latvijas Nacionālā teātra pārstāvji sociālajā tīklā facebook norāda, ka īpašās fotosesijas autore ir Margarita Germane.