Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

VIDEO: No Rušona ezera izcelts noslīkušais makšķernieks Juris

© Ekrānšāviņš no video

Organizācija "Bezvests.lv" divas nedēļās nogales strādāja Latgalē, kur mēģināja no Rušona ezera izcelt noslīkušā makšķernieka Jura Kaupera mirstīgās atliekas.

Sestdien, 2017. gada 25. novembrī reizē ar saulrietu noslēdzās noslīkušā makšķernieka Jura Kaupera meklēšana Preiļu novada Rušona ezerā. Ezeru rūpīgi pārmeklēja vietējie iedzīvotāji un Bezvests.lv brīvprātīgie motorlaivās. Astotajā meklēšanas stundā ar zemūdens meklēšanas robota, akustiskās kameras un citas zemūdens skenēšanas tehnikas palīdzību, izdevās noslīkušo cilvēku atrast un ar Bezvests.lv ūdenslīdēju palīdzību izcelt no ūdens no 3 ar pus metru dziļuma.

Atgādinām, ka pagājušajā nedēļā (svētdien, 19. novembrī, kad Bezvests.lv 12 brīvprātīgie pirmo reizi meklēja) 7. novembrī noslīkušā makšķernieka ķermenis arī tika atrast, to uzrādīja sonars un tas atradās 200 m tālāk pa labi gandrīz 6 metru dziļumā. Izsauktie glābšanas dienesta ūdenslīdēji nolaidās atzīmētajā vietā, bet izcēla no ezera dzelmes tikai vecas veļas mazgājamās mašīnas korpusu, makšķernieka ķermeni ieraudzīt neizdevās. Pēc nedēļas brīvprātīgie atbrauca vēlreiz jau ar saviem ūdenslīdējiem un pa jaunu pārmeklēja ezeru. Izrādījās, ka šoreiz noslīkušā ķermeni spēcīgā straume bija aiznesusi pa kreisi un tagad tas atradās jau nevis 6, bet 3 ar pus metru dziļumā. Tas nedaudz atviegloja uzdevumu.

Šodien brīvprātīgo centieni vainagojās ar panākumiem: ķermeni izdevās izcelt. Tuviniekiem šis ilgstošais, smagais gaidīšanas periods ir beidzies un traģiski bojā gājušā Jura radinieki viņa ķermeni beidzot varēs guldīt zemes klēpī.