Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Pļaviņu novadā sievietei pirms Ziemassvētkiem atņem mazu bērnu

© F64

Kāda vecmāmiņa vārdā Sarmīte no Pļaviņu novada ir sašutusi par vietējās bāriņtiesas lēmumu pirms svētkiem izņemt no ģimenes pusotru gadu vecu bērniņu, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Sarmīte ir vecmāmiņa pusotru gadu vecam puisītim, kurš pirms svētkiem, viņasprāt, nepamatotu iemeslu dēļ, izņemts no ģimenes un ievietots krīzes centrā.

Ekrānšāviņš no video

Pļaviņu novada bāriņtiesa atklāj, ka ģimene jau agrāk nonākusi bāriņtiesas redzeslokā dažādu pārkāpumu dēļ, kā arī iestāde ir saņēmusi sūdzības par bērnu tiesību pārkāpumiem no vietējiem iedzīvotājiem.

Skaidrots, ka, veicot apsekošanu ģimenes deklarētajā dzīvesvietā, tika konstatēts, ka bērns atrodas veselībai un dzīvībai bīstamos apstākļos.

No bāriņtiesas priekšsēdētājas Ingas Navenickas teiktā vēl saprotams, ka sāpīgā bērna šķiršana no vecmāmiņas notikusi tieši sievietes lauku īpašuma dēļ. Navenicka apgalvo, ka bērns pārsvarā uzturas Klintaines pagastā, kas nav pieņemami. Vēl jo vairāk situāciju pasliktina fakts, ka pusotru gadu vecā puisīša mātei šobrīd ir veselības problēmas un rūpes par mazo uzņēmusies vecmāmiņa. Ģimenei jau agrāk nācies saskarties ar dažādām valsts instancēm, tādēļ lēnām nolaižas rokas cīnīties.

Bāriņtiesa uzskata, ka rūpes par bērnu galvenokārt ir jāuzņemas vecākiem. Ja māte apņemsies sakārtot savus dzīves apstākļus, tad jau pavisam drīz puisēns varēs atgriezties mājās.