Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Saeimas deputāte melo "Kas notiek Latvijā?" tiešraidē

© f64

Saeimas deputāte Tautas partijas (TP) pārstāve Anta Rugāte trešdien LTV raidījumā "Kas notiek Latvijā?" apgalvoja, ka patiesībai neatbilst paziņojums, ka viņa pagājušajā nedēļā neatbalstīja priekšlikumu veikt grozījumus likumā, kas paredzētu publicēt valsts amatpersonu atalgojumu. Saeimas interneta lapā pieejamā informācija gan liecina par pretējo.

LTV raidījumā par Neo publiskoto datu juridiskajām sekām un policijas rīcības pamatotību, veicot kratīšanu LTV žurnālistes Ilzes Naglas dzīvesvietā, Antra Rugāte asi kritizēja Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces darbību.

Taču uz Mūrnieces repliku par TP pārstāves divkosību, jo pagājušajā nedēļa Rugāte līdz ar lielāko daļu TP deputātu nobalsoja pret grozījumiem Valsts pārvaldes iekārtas likumā, A. Rugāte apgalvoja, ka nav balsojusi "pret".

Lai gan kopumā A. Rugāte bija balsojusi "par" jauno likuma redakciju, viņa tomēr balsoja "pret"būtiskāko šī dokumenta priekšlikumu, proti, Kārļa Šadurska (PS) ierosinājumu Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteikt, ka iestāžu amatpersonām izmaksāto atalgojumu katru mēnesi publicē iestādes mājas lapā internetā, norādot vārdu, uzvārdu, amatu un izmaksātā atalgojuma summu.

Uz iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) raidījumā teikto, ka A.Rugāte personīgi kopā ar TP pagājušajā nedēļā nobalsoja pret Saeimā iesniegto likumprojektu, A.Rugāte teica: “Es patiesībā nesaprotu, par ko Mūrnieces kundze runā.” “Tā nav taisnība,” viņa piebilda, vaicāta, vai tā nav taisnība, ka viņa nav atbalstījusi grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā.

No šī apgalvojuma viņa neatkāpās arī tad, kad Neo atbalstīta akcijas rīkotājs Armands Leimanis iepazīstināja ar stenogrammas datiem, kas apstiprina Rugātes "pret" balsojumu.

"Jūs šī raidījuma laikā samelojāt un tēlojat ieinteresētību šajā lietā. Ir pilnīgi skaidrs, ka jūs uz šī pamata cenšaties uzlekt uz vilciena, uz sabiedrības noskaņojuma un iegūt šādi lētu popularitāti," tiešraidē asi norādīja Leimanis.

Rugāte tiešraidē uz brīdi apstulba, norādīja, ka viņa "uz šādiem izaicinājumiem neatbild", bet pēcāk piebilda: "Manā galvā nav stenogrammas. Tā vis nebūs, kā jūs sakāt."

Par šo priekšlikumu pagājušajā nedēļā nobalsoja 52, pret 16, bet atturējās 20 deputāti. Kā liecina Saeimas stenogramma Rugāte bija starp tiem 16 deputātiem, kas balsoja "pret", ziņo db.lv.