Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Igauņiem visvairāk garšo Latvijā ražotais balzams, latviešiem - igauņu saldumi

© F64

Tuvojoties Igaunijas Republikas 100. Neatkarības gadadienai, kuru mūsu kaimiņi atzīmēs jau rīt, 24. februārī, "Maxima Latvija" sadarbībā ar kolēģiem no Igaunijas ir apkopojusi abu tautu TOP 3 mīlētākos produktus.

Kā atklāj "Maxima Latvija" Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris, Latvijas iedzīvotāji iecienījuši Igaunijā ražotos saldumus.

"Maxima Latvija" veikalos sastopami dažādi mūsu kaimiņvalsts - Igaunijas - produkti, taču vispopulārākais no tiem ir "Draakon" košļājamās konfektes ar dažādām augļu garšām. Otrajā vietā ierindojas "Kalev" šokolādes, bet trešais iecienītākais Latvijas pircēju produkts ir "Vana Tallinn" liķieri.

Savukārt Igaunijā ir novērots, ka pircēji ir iemīļojuši arī Latvijas izcelsmes produkciju. Visiecienītākais Latvijas produkts "Maxima" veikalos Igaunijā ir "Rīgas Melnais Balzams" ar dažādām garšām, piemēram, upeņu vai ķiršu, kā arī šprotes un "Laima" saldumi. Mīlētāko produktu sarakstā ir arī tādi produkti, kā "Kārums" biezpiena sieriņi, "Ķekava" vistas gaļa, "Fazer" maize, u.c.