Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Latviešu musulmanis: Latvijā ne tikai nemīl islāmu, bet vispār visu jauno

© F64

Latvijas iedzīvotājiem ir raksturīga netoleranta attieksme ne tikai attiecībā uz mazāk zināmām reliģiskajām kopienām, bet attiecībā uz visu jauno. Tā radio Baltkom pauda latviešu musulmanis Ahmeds Roberts Klimovičs.

Mums latviešiem, ir jāaug kā nācijai. Tāpēc ka mēs tā arī neesam kļuvuši par nāciju.

Tādejādi viņš komentēja Pew Research Center pētījuma rezultātus, sasakaņā ar kuriem tikai 19% Latvijas iedzīvotāju savā ģimenē būtu gatavi uzņemt musulmaņu tautības cilvēku.

"Mani tas nepārsteidz. Ar vietējo attieksmi ne tikai pret musulmaņiem, bet pret visu jauno, svešo, kas notiek, var saskarties katru dienu. Man daudzi musulmaņi ir stāstījuši, kā viņiem šeit klājas. Ēģiptietis apprecēja vietējo meiteni, un viņas vecāki ar meitas vīru nerunā, ignorē. Mums latviešiem, ir jāaug kā nācijai. Tāpēc ka mēs tā arī neesam kļuvuši par nāciju. Par tautu - var būt, bet ir jākļūst par nāciju, kad mēs neskatīsimies uz to, kādā valodā runā ģimenē un kādu baznīcu apmeklē," pauda Klimovičs.

Jāpiebilst, ka tas pats pētījums parāda, ka attieksme pret ebrejiem attieksme Latvijā ir savādāka. Savā ģimenē uzņemt ebreju būtu gatavi 53% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju.

Avots