Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā

Likvidēts Jelgavas bērnunams

© Pixabay

Ar šodienu likvidēts Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centrs, informēja pilsētas dome.

Lēmums pieņemts, jo iestādē uzturējās maz bērnu, un turpmāk pašvaldība plāno bērnu īslaicīgu un ilglaicīgu aprūpi nodrošināt ar Sociālo lietu pārvaldes (SLP) starpniecību, piemēram, ģimenes mājā, kas pašvaldībai vēl jāizbūvē.

Domes sēdē, kurā jautājums par likvidēšanu izskatīts, domes deputāts Aigars Rublis (V) gan pauda bažas, vai pašvaldībai nākotnē nenāksies lemt par kādas jaunas iestādes dibināšanu, taču pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne apgalvoja, ka ģimenes māja un citas pakalpojumu sniegšanas vietas būs tikai SLP pakļautībā, nevis atsevišķas iestādes.

Atbildot uz Roberta Šlegelmilha (VL-TB/LNNK) jautājumu par bērnunama ēkas tālāko izmantošanu, Škutāne klāstīja, ka tajā plānots izvietot dienas centru, kas pašlaik atrodas citviet, kā arī sniegt citus pakalpojumus mazāk aizsargātām sabiedrības grupām. Rublis aicināja izskatīt jautājumu par bērnudārza izvietošanu ēkā, izvēršot asu vārdu pārmaiņu ar pilsētas mēru Andri Rāviņu (ZZS), kurš deputātu aicināja iesniegt domē šādu priekšlikumu.

Jau vēstīts, ka bijušajai Jelgavas bērnu aprūpes centra vadītājai Maijai Neilandei prokuratūra par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu un ļaunprātīgu aizbildņa tiesību izmantošanu piemērojusi 2500 eiro sodu.

Bijusī bērnunama vadītāja pilnībā atzinusi savu vainu valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanā, radot būtisku kaitējumu, kā arī atzinusi vainu ļaunprātīgā aizbildņa tiesību izmantošanā, kaitējot aizbilstamajiem. Neilandei noteikts sods sešu minimālo mēnešalgu apmērā - nedaudz vairāk par 2500 eiro.