Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā

Aptauja: cik apmierināti ar savu darbavietu ir Latvijas iedzīvotāji?

© f64.lv, Aivars Ķesteris

Latvijā 67% iedzīvotāju ir pilnībā vai drīzāk apmierināti ar savu pašreizējo darbavietu, liecina talantu piesaistes aģentūras "Nextra" veiktās aptaujas dati. 

Aptaujā secināts, ka vismazāk ar pašreizējo darbu ir apmierināti jaunieši jeb iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem, proti, šajā vecuma grupā puse respondentu ir apmierināti ar savu darbavietu, kamēr vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem ar darbu ir apmierināti astoņi no desmit cilvēkiem.

Vienlaikus, salīdzinot ar citām vecuma grupām, jauniešu vidū ir arī vairāk tādu, kas ir kategoriski neapmierināti ar darbu - šādu atbildi snieguši 27% iedzīvotāju attiecīgajā vecuma grupā.

Savukārt vadītāju vidū ar pašreizējo darbavietu apmierināti vai drīzāk apmierināti ir 88% aptaujāto. Starp kvalificētiem speciālistiem apmierināti ar darbu ir 85%, bet pakalpojumu un tirdzniecības sfērā, kā arī nekvalificēto darbinieku vidū, apmierinātības līmenis ir zemāks - attiecīgi 66% un 48%.

Aptaujā salīdzināta apmierinātība ar darbu un ģimenes stāvokli, secinot, ka precēti cilvēki ir apmierinātāki (71%) nekā neprecētie (61%), vai tie, kas dzīvo nereģistrētās attiecībās (65%).

Tāpat veikta apmierinātības līmeņa analīze pa reģioniem, un secināts, ka šis rādītājs ir augstāks Rīgas un Rīgas rajona iedzīvotājiem (70%), Vidzemē (69%), bet Kurzemē un Zemgalē - zemāks (pa 62%). Latgalē apmierinātības līmenis ir 63%.

Aptauju 2022.gada aprīlī veica pētījumu birojs "Norstat Latvija", aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.