Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Bumbas draudu dēļ pārtraukta Aizsardzības ministrijas rīkotā konferece jauniešiem

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņo, ka bumbas draudu dēļ nācies pārtraukt ministrijas rīkoto diskusiju jauniešiem par valsts aizsardzības dienestu.

Kā informē Bļodniece, tad par saņemto ziņu tiks veikta izmeklēšana.

"Ēkā izvietotas bumbas draudu dēļ, nācās pārtraukt konferenci ar jauniešiem par Valsts aizsardzības dienestu Kara muzejā. Huligānisms, valstij nedraudzīgi spēki vai debatēt nekompetento politisko konkurentu triki - to noteiks izmeklēšana, bet apklusināt mūs tā neviens nevarēs," rakstīts "Twitter".

Šodien Latvijas Kara muzejā bija paredzēta diskusija jauniešiem "Valsts aizsardzība - iespējas un izaicinājumi", kurā aizsardzības nozares pārstāvji, ārvalstu eksperti un jauniešu organizāciju līderi apsprieda aktuālos drošības izaicinājumus un valsts aizsardzības dienesta ieviešanu.

Kā ziņots, 6.septembrī Ministru kabinets konceptuāli atbalstīja informatīvo ziņojumu "Par valsts aizsardzības dienesta ieviešanu", kas paredz valsts aizsardzības dienesta uzsākšanu 2023.gada janvārī.

Pienākums dienēt būs visiem Latvijas pilsoņiem - vīriešiem vecumā no 18 līdz 27 gadiem, kā arī dienestam brīvprātīgi varēs pieteikties sievietes šajā pašā vecuma grupā.

Pirmajam iesaukums parezēts 2023.gada janvārī. Aizsardzības ministrija pirmajā iesaukumā aicinās brīvprātīgi pieteikties Latvijas pilsoņus vecumā no 18 līdz 27 gadiem. Sākot ar 2023.gada otro pusgadu, pilsoņus iesauks arī obligātā kārtā.