Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā uzlabojušies nodarbinātības rādītāji

© Ģirts Ozoliņš/f64

Nodarbināto cilvēku skaits Latvijā pērn ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada palielinājies par 2,7%, tādējādi reģistrēts straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati, kas apkopoti par 26 bloka dalībvalstīm.

Nodarbinātības kāpums ceturtajā ceturksnī reģistrēts visās ES dalībvalstīs, izņemot Polijā, kur fiksēts samazinājums par 0,2%.

Straujākais kāpums pagājušajā ceturksnī bijis Maltā (+7%), Igaunijā (+3,7%), Lietuvā (+3,6%) un Nīderlandē (+3,3%).

ES nodarbinātība ceturtajā ceturksnī bija par 1,3% lielāka nekā pirms gada, bet eirozonā fiksēts kāpums par 1,5%. Savukārt salīdzinājumā trešo ceturksni šis rādītājs gan ES, gan eirozonā pieaudzis par 0,3%.

Ceturkšņa laikā nodarbināto personu skaits palielinājies 19 ES dalībvalstīs. Straujākais pieaugums fiksēts Maltā (+1,6%), Polijā (+0,9%) un Igaunijā (+0,7%). Toties kritums bijis Ungārijā (-0,1%), Somijā (-0,3%), Čehijā (-0,4%), Latvijā un Lietuvā (abās valstīs -0,5%), kā arī Portugālē (-0,8%), bet Beļģijā nodarbināto personu skaits saglabājies nemainīgs.

Dati nav pieejami par Luksemburgu.